KAKO DALJE

Šta je s koncertima: Ova godina je izgubljena i iduća je upitna

Mogu se desiti otkazivanja u posljednji tren, govori Nedim Srnja

Loše prognoze. Arhiva

Piše: Larisa Sarajlić-Ramović/Avaz.ba

16.6.2020

Nakon što su u regionu popustile mjere donesene zbog pandemije koronavirusa, krenulo je, doduše više stidljivo nego na velika zvona, zakazivanje koncerata. Uglavnom su to događaji na otvorenom.

Kako se posljednjih dana situacija s koronom ponovo komplicira, upitnik nad ljetnom koncertnom sezonom je sve veći. I ne samo to.


S pola puta


Nedim Srnja, producent Halida Bešlića, potvrdio je da naša zvijezda za subotu ima zakazan koncert na trgu u Somboru te još nekoliko nastupa u Srbiji. Govoreći generalno o koncertnim aktivnostima, Srnja kaže da sve zavisi od toga koliko će biti zaraženih virusom.

- Mogu se desiti otkazivanja u posljednji tren. U suštini, cijela ova godina je izgubljena, ne samo ljeto. Jer koncerti su se počeli otkazivati već u februaru, posebno na Zapadu. Halid se s pola puta vratio kada je krenuo na turneju po Kanadi. Tako da je upitna čak i prva polovina 2021. godine - smatra Srnja.

Edin Muftić iz „Sarajevodiska“ govori kako se koncertna djela lagano vraćaju u ritam, ali da je sve poprilično nepouzdano.


Strah od posjeta

- Zakazujem koncerte za jesen i zima s mogućnošću pomjeranja. Sve se radi s teškom rezervom. Ne postoji rentabilnost, čak ni sa skidanjem odredbi vezanih za koronavirus, i dalje će se kod ljudi zadržati strah od posjeta - govori Muftić.

Zaključuje da su i bendovi svjesni situacije.

Tomislav Kašljević. Arhiva

Kašljević: U korist svoje štete

Tomislav Kašljević, jedan od vodećih muzičkih producenata koji radi u Hrvatskoj, BiH te Srbiji, govori kako ga zbunjuju informacije vezane za koronavirus. 

- I oni koji odlučuju o mjerama nisu načisto. Što se nas tiče, planiramo raditi manje događaje od polovine jula do kraja avgusta. Oprezno, idemo na minimalizam u korist svoje štete. Spremni smo na minus, želimo ljudima koji su uključeni u organizaciju omogućiti da barem zarade neke plaće. To je i naš dug prema publici. Nekada smo dobro zarađivali, sad želimo vratiti dug - govori Kašljević, koji će ovog ljeta organizirati događaje s Massimom Savićem, Draganom Marinkovićem Macom, Vlatkom

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.