SCENA

Snima se film o legendarnom Lemiju iz "Motörheada"

Crveni "Marlboro" i "Jack Daniel’s" za doručak, "speed" za večeru – sve je to istina, rekao je reditelj Greg Olliver

Lemi Kilmister. Agencije

Avaz.ba

17.6.2020

Ian Fraser Kilmister, preminuli pjevač i basist grupe "Motörhead" koji se smatra jednim od najslavnijih frontmena na svijetu, poznat je pod nadimkom Lemi (Lemmy). Upravo tako će se zvati biografski film koji mu je posvećen a kojeg režira Greg Olliver. Naime, Olliver je 2010. godine počeo pripremati dokumentarni film „Lemmy“ te je pratio Lemija i" Motörhead" tokom tri godine. Lemi je umro 2015. u 70. godini. Sada će umjesto dokumentarnog filma režirati igrani.

Kako saznaje "Hollywood Reporter", film „Lemmy“ prikazati će njegove početke života u Engleskoj, njegov ulazak u muzičke vode kada je kao "roadie" pratio Džimija Hendrikas (Jimi Hendrix) i kada je bio član psihodeličnog benda "Hawkwind". U njemu je proveo tri godine nakon čega je izbačen zbog teške naravi. Tek je s 30 godina osnovao "Motörhead" koji će promijeniti muzičku scenu . "Motörhead "je bio aktivan 40 godina, sve do Kilmisterove smrti a njihova pjesma „Ace of Spades“ iz 1980. godine smatra se heavy metal himnom.


Lemi Kilmister. Agencije

- Sve što ste čuli o Lemiji vjerojatno je istina… ne zato što je on prigrlio rokenrol klišeje već zato jer ih je on stvorio. Crveni "Marlboro" i "Jack Daniel’s" za doručak, "speed" za večeru – sve je to istina. Ali iza fasade čovjeka s čeličnim očima egzistirao je čovjek s velikim srcem, kompliciran i posvećen muzici, koji je uvijek ostajao na svom putu i nikada nije odustao od stvaranja muzike koja ga je činila sretnim. Pažljivo smo razvijali ovaj biografski film još od 2013. godine pazeći da ostanemo vjerni Lemiju u, članovima "Motörheada", kao i ostalim ljudima koji su odigrali bitne uloge u Lemijevom životu. Ovo će biti film na koji će oni biti ponosni - rekao je reditelj Greg Olliver.

U ovom trenutku nepoznata je glumačka ekipa. Lemi je nekoliko mjeseci prije smrti rekao kako bi volio da ga glumi Rodžer Mur (Roger Moore), prenosi "Nacional". To se neće dogoditi jer je Moore preminuo 2017. godine, malo prije 90. rođendana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.