OSTAVIO OPROŠTAJNO PISMO Umro u 33. godini

U Rovinju preminuo mladi reditelj Igor Vuk Torbica

"Hinkeman", "Carstvo mraka", "Mizantrop", "Tartif", "Tit Andronik", "Bakhe", "Krvave svadbe", neki su od naslova po kojima će ga publika pamtiti

Avaz.ba

Igor Vuk Torbica preminuo je u 33. godini

Foto: Grgur Zucko/PIXSELL


Pozorišni reditelj Igor Vuk Torbica preminuo je u 33. godini u Rovinju, saopćili su porodica i prijatelji za medije. Torbica je trebalo da radi predstavu u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM). Kako prenose mediji, ostavio je i oproštajno pismo.

- Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, pozorišni reditelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živio i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim pozorištima širom regiona. U gradu koji je volio i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju - navodi se u saopćenju porodice i prijatelja reditelja.

  • Ostavio oproštajno pismo

    Ostavio oproštajno pismo

    Foto: Grgur Zucko/PIXSELL


"Hinkeman", "Carstvo mraka", "Mizantrop", "Tartif", "Tit Andronik", "Bakhe", "Krvave svadbe", neki su od naslova po kojima će ga publika pamtiti. 

- A pamtićemo ga i po nečem mnogo većem. Po snazi i strasti da usadi ljubav prema pozorištu i životu, u srca svih nas koji smo ga upoznali - dodaje se u saoćenju porodice i prijatelja. 

NA VRH

Podijeli članak na