MUZIKA I POLITIKA

Mile Kekin snimio pjesmu ususret izborima u Hrvatskoj: Izađimo iz kružnog toka

Vladajuće elite zarazili su nas kobnom kombinacijom cinizma i apatije forsirajući mantru da se ništa ne može promijeniti

Mile Kekin. Arhiva

Piše: L. S. R. /Avaz.ba

19.6.2020

Nova pjesma Mileta Kekina inspirirana je trenutnim izborima u Hrvatskoj, ali i u regiji. Svoj, kako kaže, skromni protest, pretočio je u riječi i nastala je pjesma „Sretni ljudi“. U pjesmi gostuju Saša Antić iz TBFa i Sara Renar.

- Ne pristajemo na poraz, za budućnost se vrijedi boriti - to je poruka pjesme „Sretni ljudi“. Vladajuće elite zarazili su nas kobnom kombinacijom cinizma i apatije forsirajući mantru da se ništa ne može promijeniti jer su svi su oni isti.  Vrijeme je, kao što lijepo pjesma kaže, da "Izađemo iz tog kružnog toka".  Ova je pjesma poziv na akciju, ona nije konstatacija, niti još jedan komentar o "pokvarenim političarima" i nama "bespomoćnim žrtvama". 

Mile Kekin. Arhiva

Toga mi je već navrh glave. „Sretni ljudi“ su poziv na direktnu akciju, poziv da koliko možemo preuzmemo odgovornost za svoju budućnost. Napisao sam je u jednom dahu inspiriran trenutnim izborima u Hrvatskoj, ali i u regiji - rekao je Kekin.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.