MUZIČKA DIVA

Tereza Kesovija otkrila šta joj je rekla princeza Grejs Keli

Godine 1966. godine je među ostalim na Eurosongu predstavljala Monako s pjesmom "Bien Plus Fort"

Kesovija: Neuništiva umjetnica. Instagram

L. K. P. / Avaz.ba

2.7.2020

Muzička diva Tereza Kesovija, tokom svoje dugogodišnje karijere objavila je više od 50 albuma i 1.000 singlova. Šezdesetih i sedamdesetih godina ostvarila je i uspješnu karijeru u Francuskoj. Godine 1966. godine je među ostalim na Eurosongu predstavljala Monako s pjesmom "Bien Plus Fort".

Neuništiva umjetnica je na Eurosongu nastupila jer je to bila velika želja princeze Grejs Keli (Grace Kelly). Princ Ranier na Eurosong je te godine želio poslati pjevačicu Izabel (Isabelle), ali je popustio želji svoje supruge i na Eurosong je otišla Tereza Kesovija. Nažalost, nije dobila ni jedan bod i podijelila je posljednje mjesto s predstavnikom Italije Domenikom (Domenico) Modugnom, autorom eurovizijskog hita "Volare".


Muzička diva Tereza Kesovija. Instagram

-To je ona, ona je pobjednica i gotovo. Poslije sam je došla pozdraviti i rekla je - od danas sam ja vaš prijatelj, ako me ikada zatrebate, molim vas, javite mi se - prisjetila se Tereza za IN Magazin Nove TV. Među ostalim je pričala i o svom novom singlu koji je napravila nakon karantine u saradnji s Aljošom Šerićem. Otkrila je da se divi maestru Pogoreliću, ali i kolegici, velikoj Josipi Lisac.

-Ona je meni fenomenalna ličnost, ima svoj stav, svoje ja koje nije mijenjala i poštujem je silno zbog toga - izjavila je legendarna pjevačica. Obradovala je vijest da je na Zrću otvoren kiosk, posvećen njenom liku i djelu. Vlasnik kioska obožava Terezu, sluša je od malena.

-Ja sam ostala bez riječi nisam mogla vjerovati, nije me kontaktirao, ali ja ću njega jer mi je to jako lijepo. Mislim da je zaslužio mnogo više zbog ljepote duha njegovog, mlad je, učinio je nešto što je danas teško vjerovati ali spremila sam mu autobiografiju s posvetom, CD i otišla bih zbog njega - rekla je Tereza za hrvatske medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.