PETICIJA ZA UKLANJANJE FILMA

Oteta i silovana Dafi : Film "365" nanosi bol

Otmica i seksualno nasilje prikazuju se kao nešto seksi, rekla je pjevačica

Dafi. Agencije

Avaz.ba

3.7.2020

Nakon što je javno priznala da je bila oteta i silovana pjevačica Dafi (Duffy) prozvala je "Netflix" zbog prikazivanja poljskog filma "365", koji je posljednjih dana stekao veliku popularnost među gledateljima, piše "Guardian".

Film prati ženu koju je oteo i seksualno napao član mafijaške porodice  te joj dao godinu dana da se zaljubi u njega dok je drži u zatočeništvu. Neki misle da film glorificira i erotizira štokholmski sindrom, a čini se da se i pjevačica slaže s negativnim kritikama jer je Netflixu uputila pismo u kojem ih poziva na "savjesno promišljanje". 


Dafi. Agencije

- Ne shvaćate koliku bol ovaj film nanosi onima koji su prošli bol i horore koje ovaj film prikazuje kao nešto veličanstveno, a sve za novac i zabavu. Mi koji smo proživjeli ovo trebamo upravo suprotno - napisala je u pismu.

 - Tužna sam jer je "Netflix" postao platforma za takve filmove. Otmica i seksualno nasilje prikazuju se kao nešto seksi. Znam i da "Netflix" nikad ne bi pristao biti platforma za filmove koji promoviraju homofobiju, pedofiliju ili rasizam, ali na ovo pristaje", dodala je.  

Dafi se odlučila oglasiti nakon što je na internetu pokrenuta peticija za uklanjanje filma s "Netflixa".

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.