TAMNA STRANA HOLIVUDA

Prokletstvo serije "Glee": Jedan glumac se predozirao, drugi se ubio, a onda i glumica pronađena mrtva

Ako se potvrdi njena smrt, Naja Rivera je treća zvijezda serije koja je prerano završila život

Ekipa serije "Glee". Agencije

L. S. R. /Avaz.ba

14.7.2020

„Glee“ je bila jedna od najveselijih serija na televiziji, no sudbina većine njenih zvijezda sve je samo ne sretna. Tako je u četvrtak svijet obišla vijest da je jedna od glavnih glumica Naja Rivera (Naya Rivera) nestala. Ubrzo je pronađena mrtva. Prethodno je njen četverogodišnji sin pronađen sam u čamcu koji su unajmili na jezeru Piru.

Hotelska soba

Kako su predstavnici vlasti rekli za medije, mališan im je rekao da je mama išla plivati, no tvrde da je razgovor s toliko malim djetetom bio prilično konfuzan. Ono što je sigurno jeste da je treća osoba zatekla dječaka kako spava sam u čamcu i pozvala policiju. Potom je krenula potraga za Najom, koja je prekinuta kad je pao mrak.

Policija je u čamcu pronašla njen prsluk za spašavanje. Naja je treća zvijezda serije koja je prerano završila svoj život.

Glavni glumac Kori Montit (Cory Monteith) predozirao se u hotelskoj sobi u Vankuveru 2013. godine, a njegov kolega i Najin bivši dečko Mark Seling (Salling) ubio se nekoliko dana prije presude za posjedovanje dječije pornografije.


Rivera sa sinom: Glumica nestala, dijete samo ostalo u čamcu. Agencije

Alkohol i heroin

Snimanje serije još je trajalo kad je 13. jula 2013. pronađeno Korijevo tijelo. Obdukcija je pokazala da ga je ubila smrtonosna kombinacija alkohola i heroina. Četiri mjeseca ranije izašao je iz klinike za odvikavanje.

U to vrijeme bio je zaručen sa glavnom glumicom iz „Gleeja“ Leom Mišel (Michele), koja je njegovu smrt teško podnijela.

Ona trenutno očekuje prvo dijete s mužem Zandijem Ričom (Zandyj Reich), a sama se našla u problemima prošlog mjeseca kad su je kolegice optužile za zlostavljanje na snimanju.

Daleko veći skandal bio je onaj Marka Selinga, koji je 2015. godine uhapšen zbog posjedovanja više od 50.000 fotografija i 600 snimaka silovanja djevojaka i djevojčica, od kojih su neke imale samo tri godine.

Nešto više od mjesec prije presude pronađen je mrtav nedaleko od svog doma u Los Anđelesu. Prije toga se već pokušao ubiti te je posjećivao psihologa.

Nije bila šokirana

Rivera je nakon hapšenja Selinga medijima rekla da nije bila “totalno šokirana”. 

- Dadilja mog sina mi je rekla kad je sve završilo u medijima. Ne mogu reći da sam bila totalno šokirana, ali svejedno koji k...? Tad sam bila sigurna da mi je Bog čuvao leđa. Kad me Mark ostavio, mislila sam da je to najgora stvar koja mi se može dogoditi, no zamislite da se to nije dogodilo. Zamislite da sam ležala u krevetu kad je policija upala - rekla je glumica tada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.