PLAVA KRV

Hoće li Kejt i Vilijam prekršiti kraljevsku tradiciju

Kako je napunio šest godina, došlo je vrijeme da se princ Džordž počne školovati

Kejt i Vilijam s djecom. Agencije

Avaz.ba

14.7.2020

Kad je riječ o kršenju kraljevskog protokola svima prvi na pamet padnu Megan i Hari (Meghan i Harry), no čini se da su i Kejt (Kate) i Vilijam (William) itekako spremni prekršiti protokol kad je riječ o sreći njihovog prvorođenca, princa Džordža (Georgea).

Ekspertica za kraljevsku porodicu Ingrid  Sevard (Seward) tvrdi da bi pozitivna reakcija javnosti prema njihovom modernom načinu odgoja njihovo troje djece mogla utjecati na to da kraljevski par prekrši neke tradicije.  

Naime, kako je napunio šest godina, došlo je vrijeme da se princ Džordž počne školovati. Njegovi su roditelji, kao i većina članova kraljevske porodice, djetinjstvo proveli u internatima. Sevard tvrdi da je ne bi iznenadilo kad to ne bi bio slučaj s malenim Džordžom.

Navikli smo da članovi kraljevske porodice u današnjem vremenu krše tradiciju pa me ne bi šokiralo da i ovdje naprave po svome. Mislim da će Vilijam i Kejt (William i Kate) paziti na to da su im djeca sretna u školama koje pohađaju -  rekla je Sevard u intervjuu za španski  magazin "Quien".  

Dodala je da su Kejt i Vilijam moderni roditelji koji će dobro razmisliti o svojoj odluci.


Kejt i Vilijam. Agencije

- Mislim da će to ovisiti o tome kako će se kod djece razviti osobnost i da će oni to uzeti u obzir kad budu odlučivali bi li ta djeca bila sretna da žive odvojeno od obitelji - tvrdi ekspertica.

Uvjerena je da će se Vilijam osloniti i na lično iskustvo kako bi bio siguran da je donio dobru odluku, no ističe da bi budući kralj bio sigurniji u internatu.

- Budući da je i sam proživio traumu u djetinjstvu, Vilijam jako pazi na mentalno zdravlje svoje djece. No u internatu bi George imao više slobode i bio bi sigurniji - zaključila je. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.