SKANDAL O KOJEM SVI BRUJE

Kim moli ljude da pokažu suosjećanje prema Kanje Vestu, on pati od bipolarnog poremećaja

Oni koji znaju mog supruga znaju njegovo srce i razumiju da njegove riječi nekada nisu u skladu sa njegovim namjerama - napisala je ona

L. K. P. / Avaz.ba
24.07.2020 11:49

KIm Kardašijan

Foto: Instagram

Kim (Kardashian West) Kardašijan Vest javno je pozvala sve da pokažu suosećanje, empatiju i razumijevanje prema njenom suprugu Kanje (Kanye) Vestukoji je izazvao pometnju u nizu objava preko društvenih mreža, navodeći da on pati od bipolarnog poremećaja.

Kim je objavila je dugu poruku na svom Instagramu, uživo objašnjavajući da je život bio komplikovan za njenu porodicu i za Vesta, te da o tome nikada nije javno govorila jer je štitila djecu i suprugovo pravo na privatnost.

  • Kanje i Kim: Vjenčali se 2014. godine
    Kanje i Kim: Vjenčali se 2014. godine Foto: Instagram

-Kao što mnogi od vas znate, Kanje ima bipolaran poremećaj. Svako ko ovo ima ili ima nekog voljenog u svom životu koji to ima zna koliko je nevjerovatno komplikovano i bolno da se to shvati. Nikad nisam javno govorila kako je to utjecalo na nas kod kuće, jer jako štitim našu djecu i Kanjeovo pravo na privatnost kada se radi o njegovom zdravlju. Ali, danas smatram da treba da to komentarišem zbog stigme i pogrešnih shvatanja oko mentalnog zdravlja - napisala je ona.

Rekla je da razumije da je Kanje podložan kritici zato što je javna ličnost i da njegova djela nekad mogu da izazovu jaka mišljenja i emocije. Ukazala je da je on brilijantna, ali komplikovana ličnost, pored toga što ima pritiske kao umjetnik i crnac, koji je takođe iskusio bolni gubitak majke i mora da se nosi sa pritiskom i izolacijom, što dodatno pojačava njegov bipolarni poremećaj.

  • Kardašijan i Vest: Imaju četvero djece
    Kardašijan i Vest: Imaju četvero djece Foto: Instagram

-Oni koji znaju Kanjea znaju njegovo srce i razumiju da njegove riječi nekada nisu u skladu sa njegovim namjerama -  napisala je ona.

U utorak je u nizu objava preko Twittera, u međuvremenu izbrisanih, Kanje Vest napisao da razmatra razvod od svoje supruge. U ponedeljak je tvrdio da je surpuga pokušala da ga zaključa i u nedjelju je na političkom skupu zasuzio kada je govorio o svojoj majci, koja je umrla od komplikacije pri plastičnoj hirurgiji 2007.

Vest, dobitnik muzičke Gremi nagrade 21 put, i Kardašijan su se vjenčali 2014. Imaju četvero djece. Kardašijan Vest je zahvalila fanovima i prijateljima što su izrazili brigu o njenom suprugu, pa dodala:

-Mi smo društvo koje govori o davanju milosti pitanju mentalnog zdravlja u cjelini, međutim treba da je damo i pojedincima koji to proživljavaju u vrijeme kada im je najpotrebnije. Ljubazno molim medije i javnost da nam pruže suosjećanje i empatiju koja je potrebna da ovo prebrodimo - napisala je ona.

Komentari

NA VRH