TRAGEDIJA ŠOKIRALA GLUMCA

Prijatelj Breda Pita izvršio samoubistvo, nakon što je ubio suprugu

Sol Flečer bio je cijenjeni umjetnik i fotograf

Sol Flečer i Bred Bit. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

26.7.2020


Cijenjenji umjetnik-fotograf i prijatelj 56-godišnje holivudske legende Breda Pita (Brad Pitt), Sol Flečer (Saul Fletcher), pronađen je mrtav u Berlinu u 52. godini života, a zasad se čini da je izvršio samoubistvo nakon što je suprugu, javlja "Daily Mail". Kćerka je navodno nazvala policiju nakon što joj je otac priznao da je ubio njenu 53-godišnju mamu, a nakon tog razgovora Sol je brzo pobjegao automobilom prije nego je policija stigla.


Poznati fotograf i holivudski velikan bili dugogodišnji prijatelji. Agencije

Policija je u njegovom stanu pronašla beživotno žensko tijelo koje je na sebi imalo višestruke ubode nožem. Sola su su pronašli mrtvog tek sljedeći dan na vrtnoj parceli koju je posjedovao nedaleko od svoje kuće. Zasad nisu poznati detalji što ga je natjeralo na taj grozan čin, a glasnogovornik glumca Breda Pita nije se još oglasio u vezi svega. Podsjetimo, fotograf je više od dva desetljeća živio i stvarao u Berlinu, a s Pitom posljednji je put javno viđen prošle godine na umjetničkoj izložbi Venice Biennale. Bio je cijenjen širom svijet zbog svojih tamnih kolaž fotografija i fundamentalnih multimedijalnih radova.

-Koristim sve što mi dođe pod ruku da bih probao stvoriti nešto novo, nastojim napraviti nešto dobro iz nečeg što je loše - kazao je Sol 2018. u razgovoru za "Financial Times".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.