PALA PRVA KLAPA

Počelo snimanje filma o Tomi Zdravkoviću

Premijera filma planirana je za početak iduće godine. Tomu Zdravkovića su zvali pjesnikom tuge. Pjevao je iz duše i za dušu, izjavio je Bjelogrlić

Dragičević i Marić: Pripala im čast da glume Silvanu i Tomu. Avaz

Piše: L. K. P.

26.7.2020

Snimljeni su prvi kadrovi filma i serije o najvećem boemu među pjevačima narodne muzike Tomi Zdravkoviću. Lijepu vijest podijelila je na svom Instagram profilu i legendarna glumica Mirjana Karanović, koja glumi u ovom dugonajavljivanom ostvarenju i poželjela kolegama sreću.


Velika odgovornost

Producenti filma su Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić, dok je za režiju zadužen Zoran Lisinac. Glavna uloga, kako je već ranije najavljeno, pripala je glumcu Milanu Mariću, a uloga Silvane Armenulić Tamari Dragičević. Glumci su, također, na svojim društvenim mrežama objavili fotografije sa snimanja i pokazali kako izgledaju u ulogama Tome i Silvane. 

- Čini mi se da nikada do sada nisam imala ovakvu vrstu odgovornosti i uzbuđenja. S obzirom na to da mi je povjereno da igram ženu čiji su glas i pjesme i dan-danas prisutni u najvažnijim uspomenama i događajima gotovo svake porodice u regionu. Približiti se njoj i svemu onome što je ona živjela i bila je nevjerovatan izazov – napisala je Dragičević.

U filmu, osim Mirjane Karanović, igraju i Petra Benčin, Andrija Kuzmanović, Slobodan Bodo Ninković, Marko Janketić, Ivan Zekić i mnogi drugi.

Brzina života

- Tomu Zdravkovića su zvali pjesnikom tuge. Pjevao je iz duše i za dušu - izjavio je producent Dragan Bjelogrlić uoči početka snimanja i dodao da će u ovom filmu posebna pažnja biti posvećena muzici. 

Željko Joksimović je naglasio da najezda novih trendova, brzina života, prečesta otuđenja ljudi proizvode svakodnevicu koje se niko kroz koju godinu neće ni sjećati. On je istakao da ovaj film govori i o tome čega ćemo se sjećati u životu.

Film „Toma” predstavlja biografsku sagu koja će biti i priča o vremenu koje su obilježili umjetnici i velikani poput Dragana Nikolića, Bore Todorovića, Zorana Radmilovića i mnogi drugi.

Premijera filma planirana je za početak iduće godine.

Pjesme uz koje se plače i pjeva

Iako je prošlo skoro trideset godina od smrti pjevača Tome Zdravkovića, on je nastavio da živi kroz svoje pjesme uz koje se i dan-danas plače i pjeva u kafani. Nema sumnje da će ovo biti dragocjen projekt, ne samo zbog opusa koji je ostavio Zdravković iza sebe već i zbog toga što su se u očuvanju njegovog lika i djela udružili neki od najvećih umjetnika na ovim prostorima.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.