PROŠLOST

Viktorija je zbog nje doživjela nervni slom: Evo gdje se danas nalazi Bekamova nekadašnja ljubavnica Rebeka

Dejvid i Viktorija su se vjenčali 1999. godine. Arhiv

Avaz.ba

1.8.2020

Najpoznatiji britanski par, Dejvid Bekam(David Beckham) i Viktorija Bekam (Victoria Beckham) vjenčali su se 1999. godine i danas u njihovom odnosu vlada porodična idila. Ali, nije uvijek u njihovom braku sve bilo divno i sjajno. Dejvid se povezivao s nekoliko djevojaka, a najveća afera bila je 2004. godine.

Dejvid je tako sredinom ljeta 2003. spakovao kofere i sam otputovao u Madrid, zbog životne prilike koju je dobio sa svojim klubom u kojem je igrao. Uskoro će se pokazati da je to bila velika greška.

U novoj sredini menadžeri su mu odmah dodjelili osobu koja je bila zadužena da mu olakša snalaženje i pomagne mu u svakodnevnom životu. Bila je to kćerka holandskog diplomate, Rebeka Los (Rebecca Loos). Pametna i zgodna od prvog trenutka obasipala je svog novog šefa pažnjom koja mu je toliko nedostajala i dan za danom između njih se sve više brisala granica između poslovnog i privatnog odnosa.

Prvi put fotografi su ih zatekli 18. septembra 2003. u madridskom noćnom klubu Ananda. Nakon objavljenih fotografija na kojima Rebeka i Dejvid čavrljaju poput intimnih prijatelja, Bekamovi su hitno dali izjavu za medije u kojoj poriču bilo kakve probleme u svom braku. Ali mnogo kasnije, kad je afera već bila na vrhuncu, saznalo se da su iste večeri Dejvid i Rebeka zajedno napustili klub i uputili se u njegov apartman u hotelu Santa Mauro.

Prema jako dobro upućenom izvoru Bekam je već u automobilu počeo da ljubi svoju asistentkinju. Milujući joj kosu i vrat rekao joj je da je čekao cijelu vječnost na ovaj trenutak. U hotelu Dejvid je djelovao nervozno i žurnim je korakom produžio kroz predvorje, a kad su se našli sami u njegovoj sobi prigušio je svjetla u svojoj sobi.

Viktorija je prijetila Rebeki

 

Nekoliko sati kasnije, Rebeka je napustila njegov apartman. Iduće večeri opet su se sreli u tapas-baru. Svjedoci su tvrdili da su se sve vrijeme dodirivali nogama ispod stola, a nakon večere ponovo su se vratili u hotel.

Nekoliko dana kasnije njihova veza nije više bila tajna. Čim je to saznala, Vikotrija je bjesno nazvala Rebeku i zaprijetila joj da se drži podalje od Dejvida, pa je Rebeka uskoro dobila u agenciji novi angažman. Ali par se ponovno sreo 22. septembra 2003. u prostorijama Real Madrida na proslavi Ronaldovog rođendana. Iako su na zabavu stigli odvojeno i tokom cijele večeri izbjegavali bilo kakav kontakt, nakon slavlja su se zajedno uputili do Bekamovog hotela.

Izvor tvrdi da te večeri nisu vodili ljubav, ali da je među njima ipak bilo seksualne privlačnosti. Ali tri mjeseca kasnije, u decembru, nekoliko dana prije posljednje utakmice u Madridu, par je ponovo proveo nekoliko sati u njegovom hotelskom apartmanu. 

Konačni raskid sa Rebekom najavio je Dejvid tako što je napustio njenu agenciju SFX i pridružio se PR agenciji koju je angažovala Viktorija. Ali i nakon toga nastavili su da razmjenju SMS poruke eksplicitnog sadržaja.

Konačno, Rebeka Los je izgubila strpljenje i progovorila za medije. Bilo je to uoči božićnih praznika, kad se Viktorija s djecom, svojim roditeljima i sestrom, te Dejvidovim ocem i majkom pripremala za zimovanje u Švajcarskoj gdje im se trebao pridružiti i Dejvid. Na sam dan putovanja skandal je eksplodirao, a novinari su požurili na aerodrom da isprate Viktoriju i porodicu. Vidno blijeda i bez šminke s velikim tamnim naočalama koje nije skidala, prošla je pored njih ćutke, noseći u naručju mlađe djete.

Svi su se ukrcali u avion za Ženevu, a putnici u biznis klasi svjedočili su da je Viktorija provela let u suzama, gledajući kroz prozor, dok ju je njena sestra tješila. Dok se vozila prema aerodromu razgovarala je s prijateljicom na telefon i analizirala SMS poruke koje je njen suprug slao Rebeki i koje više nisu bile dio njihove intime.

View this post on Instagram

I may look comfortable in this photo but I certainly didn’t start out that way. I got on a horse for the first time in 25 years yesterday and I was petrified!! I told them I couldn’t do it and wanted to get off the horse. Don Alfonso who owns @alcantaraecuestre and the horses was great he helped me off the horse and calmly talked me into trying it one more time riding closely next to him. So I did and after a while I started to relax and enjoy every bit of the way. So happy I didn’t give up because watching the Sunset over the horizon of Andalusia while riding such a beautiful powerful animal was just mind blowing 🙌🏼🐎🌅❤️ . . . #alcantaraequestre #conqueringfears #courage #horses #love #horsesofinstagram #horsepower #equestrian #riding #bravemoments #unforgettableday #yogalasmesas #jerezdelafrontera #andalusia #spain

A post shared by Rebecca Loos (@rebecca.loos) on

Viktorija je tvrdila da po tonu poruka ne može prepoznati Dejvida jer njoj nikad nije slao takve SMS-ove, pa čisto sumnja da bi to učinio osobi koju jedva da poznaje nekoliko mjeseci. S druge strane mučilo ju je što je dobro poznavala kako funkcionišu mediji i bila je svjesna da novinari barataju s previše detalja i činjenica, da bi sve to bila izmišljotina.

U vezi Rebekinog ispada oglasio se i Dejvid. Uoči leta za Švajcarsku preko svojih zastupnika je poručio:   

 

"Poslednjih nekoliko mjeseci morao sam čitati smješne tekstove o svom privatnom životu. Ono što je jutros objavljeno samo je još jedan primjer. Istina je samo da sam sretno oženjen i imam predivnu ženu i djecu. Nema nikakve treće osobe koja bi promijenila ove činjenice."

Čak i nakon površne analize ove izjave bilo je jasno da ni jednom riječju nije konkretno demantovao Rebekine izjave. S druge strane Viktorijini prijatelji tvrdili su da njoj nije ni na kraj pameti da olako zatraži razvod od Bekama, te da će se ona za njega boriti do posljednjeg daha.

Tako je i bilo. Dejvid i Viktorija odlučili su da će nastaviti zajednički život u Madridu i spasiti brak. Već u maju iduće godine Viktorija je ponovno ostala u drugom stanju, pa je i treće dijete – Kruza rodila u februaru 2005. godine u Madridu.

 Gdje je Rebeka danas? 

 

Bivša asistentkinja Dejvida Bekama koja je postala slavna zahvaljujući aferi s Bekamom i što joj je omogućilo i naslovnicu Plejboja, sada je trener joge i živi u Norveškoj, piše The Sun.   

Udala se i ima dvoje djece te je posvećena zdravom životu, a na Instagramu često objavljuje fotografije na kojima vježba jogu, a često na tim fotografijama jogu radi u toplesu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.