HOLIVUD I PANDEMIJA

Zvijezda "Breaking Bada" pobijedila koronavirus: Ozdravio sam, a onda sam se sjetio što mogu uraditi

Kranston je snimio samog sebe kako donira krvnu plazmu u kojoj se nalaze antitijela za novi koronavirus te potaknuo svojih 2,5 miliona pratitelja na društvenim mrežama da bolest Covid-19 shvate vrlo ozbiljno

L. K. P. / Avaz.ba

4.8.2020


Brajan Kranston (Bryan Cranston, 64), najpoznatiji po svojim ulogama u serijama "Malcolm u sredini" i "Breaking Bad", je u videu snimljenom ispred klinike za doniranje krvi i krvne plazme, otkrio da je koronu "prebolio prije nekog vremena".

Kranston je snimio samog sebe kako donira krvnu plazmu u kojoj se nalaze antitijela za novi koronavirus te potaknuo svojih 2,5 miliona pratitelja na društvenim mrežama da bolest Covid-19 shvate vrlo ozbiljno.

Glumac je u videu ima pomalo raščupanu kosu i obaveznu zaštitnu masku, a govoreći o potrebi doniranja krvne plazme ukoliko ste preboljeli Covid-19, našalio se i kazao da je ovdje zbog doniranja plazme, a ne zbog posjeta ambulanti za medicinsku marihuanu koja se nalazi odmah vrata do.

-Želio bih vam reći da sam prebolio Covid-19 prije nekog vremena. Imao sam sreće i simptomi su bili vrlo blagi. Onda sam pomislio da bih mogao još nešto učiniti - kazao je Kranston.


Brajan Kranston: Prebolio koronavirus. Instagram

-Čitav postupak traje oko sat vremena, hvala Bogu na starim filmovima - dodaje Kranston spremajući se tokom procesa pogledati film iz 1957. "Lice u gomili".

Nakon nekog vremena, medicinski tehničar se vraća i pokazuje mu dvije vrećice narančaste tekućine, tj. upravo izvađene krvne plazme.

-Ne zaboravite prati ruke, držati socijalnu distancu i nositi masku - kaže omiljeni glumac na kraju videa.

Iako korištenje krvne plazme onih koji su preboljeli Covid-19 nije rješenje za sve oboljele, ipak mnogima pomaže u bržem oporavku.

Inače, Kranstonov posljednji projekt je filmski nastavak serije "Breaking Bad" pod nazivom "El Camino", a pri kraju je i film "Jedan i jedini Ivan" u kojem Kranston glumi čovjeka koji spašava mladog gorilu i istrenira ga za nastup pred turistima, no nakon nekog vremena Ivan bježi kako bi pronašao svoju izgubljenu sestru. Film bi trebao premijerno biti prikazan 21. avgusta na streming kanalu produkcijske kuće "Disney".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.