ZVANIČNA ODLUKA

Zbog koronavirusa Sarajevo Film Festival ove godine bit će održan online

Odluka je donešena na osnovu uputa i informacija Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo, Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 04. avgusta 2020.

26. Sarajevo Film Festival u potpunosti će biti održan u online formatu od 14. do 21. avgusta. Agencije

Avaz.ba

5.8.2020

Zbog alarmantne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, 26. Sarajevo Film Festival u potpunosti će biti održan u online formatu od 14. do 21. avgusta.

Odluka je donešena na osnovu uputa i informacija Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo, Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 04. avgusta 2020. One uključuju i “preporuke stanovništvu na području Federacije BiH da zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoje kretanje”. Sarajevo Film Festival na ovaj način potvrđuje odgovornost i obavezu prema zajednici u kojoj djeluje.


Vidimo se 14. avgusta 2020. u 20 sati na svjetskoj premijeri filma "Koncentriši se, baba" Pjera Žalice na ondemand.sff.ba!. Agencije

Gledaoci iz cijele Bosne i Hercegovine i regije na online platformi ondemand.sff.ba će moći gledati filmske programe Sarajevo Film Festivala. Putem ove platforme gledateljima će biti omogućen pristup i pratećim programima, kao što su predavanja i razgovori sa autorima.

-Zahvaljujemo se autorima, gostima, sponzorima i našoj publici na podršci kontinuitetu Sarajevo Film Festivala u uslovima globalne pandemije. Posebno hvala 300 uposlenih i partnerskih službi koji uprkos složenoj situaciji rade na ovogodišnjem izdanju festivala - poručili su iz direkcije festivala.

Vidimo se 14. avgusta 2020. u 20 sati na svjetskoj premijeri filma "Koncentriši se, baba" Pjera Žalice na ondemand.sff.ba!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.