DVA RAZLIČITA ŽIVOTA

Bivša učesnica "Farme": Živjela u ponoru kokaina, prostitucije i nemorala, a danas je majka četvero djece

Dugo od javnosti skrivala da je u drugom stanju

Simona Mijoković. Facebook

Avaz.ba

5.8.2020

Simona Mijoković, pjevačica i bivša učesnica hrvatskog izdanja rijalitija "Farma", nedavno je rodila četvrto dijete, djevojčicu Zvjezdanu, piše Večernji list.

Ona je dugo od javnosti skrivala da je u drugom stanju, a priznala je i da je Zvjezdana došla kao iznenađenje u život nje i njenog supruga, i da se dugo plašila i čuvala jer su njene trudnoće bile veoma rizične. Poslije rođenja kćerke Amalije imala je strah da bi nešto moglo krenuti po zlu.

- Izbjegavala sam čak i "bračno darivanje". Baš sam osjećala strah. No, rekla sam: "Bože, strah nije od tebe i molim te da tvoja ljubav izgoni taj strah iz moga srca i da me ti vodiš te, ako je tvoja sveta volja da postanem jednoga dana opet majka i da mi ponovno postanemo roditelji, molim te da zaštitiš moju matericu, ozdravi je i obnovi je! Čuvaj me!" To su bile moje strjelovite molitve koje sam usmjeravala prema nebu. Duhovnik me uputio u Bilingsovu metodu, kojom se prirodno može planirati potomstvo, brojati plodni i neplodni dani i tako se zaštititi od trudnoće jer sam, kako je rekao, imala "pravo" na to da zbog svojih teških trudnoća zaštitim svoje zdravlje - ispričala je Simona.

Strah od poroda bio je prisutan jer joj je u prethodnoj trudnoći, sa kćerkom Amalijom, pukao carski rez.

- Rekli su mi nakon toga da više ne zatrudnim jer će mi život zaista biti ugrožen. Kako s četvrtom trudnoćom, tako i sa četvrtim carskim rezom. Premda sam to dobro čula, u srcu sam bila otvorena za dijete jer su djeca radost, blagoslov i sreća. Bog te kroz djecu ljubi, smije ti se, raduje se i tješi te - govori Simona.

Simona se u razgovoru za "Večernji list" prisjetila i svog prijašnjeg života, koji je bio značajno drugačiji.

- To su potpuno dva različita života, kao tama i svjetlost. Doslovno sam iz tame prešla u svjetlost Božjom milošću. Ne zahvaljujući meni, nego sva slava i hvala idu Isusu, koji je jedini dostojan svake hvale. Živjela sam u ponoru grijeha, u drogi i kokainu, u bulimiji, u prostituciji i nemoralu, u okultizmu, išla vračarima i moj život zaista je bio život u tami. Doslovno sam služila tijelu, svijetu i đavolu - iskreno je rekla Simona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.