SUDBINE

Otac Isidore Bjelice opisao kako je izgledao njegov posljednji susret sa kćerkom

Zbogom, najbolja kćerko na svijetu! Tvoj tata Bjeli, sa kojim si obišla svijet cijeli - rekao je Dimitrije Bjelica

Bjelica: Umrla u 53. godini. Agencije

Avaz.ba

6.8.2020

Dimitrije Bjelica, otac Isidore Bjelice Pajkić koja je jučer izgubila bitku sa opakom bolešću u 53. godini, opisao je kako je izgledao njegov posljednji susret sa kćerkom.

- Posljednjeg dana boravka u bolnici "Sveti Sava" ponio sam naslovne strane tri nove naše knjige "Videli smo ceo svet 2", "Tri magične Isidore" i "Njegoš i crnogorske princeze". Ljubazno osoblje mi je dozvolilo da uđem, medicinska sestra je pokušala da je probudi. Rekla je: "Isi, došao ti je tata da vidiš vaše nove knjige od preko 200 knjiga." Nije se probudila. Zbogom, najbolja kćerko na svijetu! Tvoj tata Bjeli, sa kojim si obišla svijet cijeli.


Dimitrije Bjelica. Agencije

Dimitrijev unuk Lav Pajkić kaže za da su posljednja tri mjeseca Isidorinog života bila najteža:

- Posljednja tri mjeseca njenog života su nam svima u porodici najteže pala. Ali ona je bila veliki borac i heroj i uspjela je da izgura maksimalno. Nastavit ćemo po njenoj želji da širimo ljubav, koju je i sama promovisala. Vjerovatno neke stvari neću moći da radim kao ranije, koje sam radio dok je bilo nje, ali mi je rano da govorim o tome, jer se sve tek desilo - rekao je Lav kroz suze za srbijanske medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.