NAKON GODINA ŠUTNJE

Kameron Dijaz otkrila zašto je napustila glumu: Bila sam njihovo vlasništvo

Posljednju ulogu prihvatila je davne 2014., a iako su se mnogi nadali da je samo uzela pauzu od Holivuda, Kameron je 2018. konačno potvrdila javnosti da se zauvijek povlači iz glumačke profesije

L. K. P. / Avaz.ba
07.08.2020 10:53

Kameron Dijaz

Foto: Agencije

Kada je prije dvije godine najavila odlazak u mirovinu, mnogi su ostali zaprepašteni. Kameron Dijaz (Cameron Diaz)povukla se iz svijeta glume sa samo 45 godina. Mnogima je bila omiljeno lice s malih ekrana, a sada je napokon objasnila zašto je napravila neočekivani životni zaokret.

Posljednju ulogu prihvatila je davne 2014., a iako su se mnogi nadali da je samo uzela pauzu od Holivuda, Kameron je 2018. konačno potvrdila javnosti da se zauvijek povlači iz glumačke profesije. Mnoge je tada ostavila u suzama jer su je voljeli gledati u romantičnim komedijama koje su joj odlično ležale.

Kako se i zašto odlučila na ovako drastičan preokret u karijeri, Dijaz je sada objasnila u live emisiji lifestyle portala Goop koji vodi Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow).

-Mir i zadovoljstvo. To je ono čemu sam težila i što sam napokon dobila. Svoj sam život vratila pod kontrolu i brinem o sebi - započela je 47-godišnja bivša glumica.

Objasnila je da se osjeća zadovoljno, spokojno i kako smatra da je donijela najbolju odluku u životu.

-Znam da me mnogo ljudi neće i možda me nisu razumjeli kada sam odlazila u mirovinu i svom tom glamuru rekla zbogom. Međutim, na glumcima u Holivudu velik je pritisak. Zapravo svoj život dajete u ruke drugome i taj neko potpuno vlada njime. Mnogo je toga zbog čega ste ograničeni kada ste poznata osoba. U jednom trenutku osjećala sam da je sve to za mene previše i imala potrebu vratiti se na pravi put - objasnila je Dijaz.

  • Bendži i Kameron: Imaju kćerku
    Bendži i Kameron: Imaju kćerku Foto: Agencije

Kako je kazala, nije joj se sviđalo u kojem smjeru ide njen život, a najviše je strahovala da u nedostatku slobode i vremena neće ostvariti druge životne ciljeve.

-Kada konstantno snimate, imate odličan izgovor za sve u životu. Glumci općenito imaju mnogi toga na raspolaganju i zapravo drugi odrađuju sve životne obveze za njih. Meni se to više nije svidjelo i morala sam postupiti kao odgovorna, odrasla osoba. Željela sam se sama pobrinuti za sebe i svoje obeveze - rekla je.

Dijaz je objasnila da joj je uz karijeru uvijek nedostajao onaj jedan komadić za potpunu sreću, a to je ljubav i osnivanje vlastite porodice. Uz muzičara Bendžija Madena (Benji Madden) pronašla je sve što je ikada tražila. Za njega se udala 2015., a krajem prošle godine supružnici su dobili kćerku Radiks (Raddix) koju je na svijet donijela surogat majka.

-Nakon što sam se povukla iz glume, naučila sam mnogo o sebi. Bilo je bolno, teško i ponekad zastrašujuće. Ali to mi je bilo potrebno. Mnogo puta razbila sam se kao ogledalo u sto komadića, ali Bendži je uvijek bio tu i pomogao mi -  zaključila je zgodna plavuša koja je trenutno sretnija no ikada.

Komentari

NA VRH