NAKON GODINA ŠUTNJE

Kameron Dijaz otkrila zašto je napustila glumu: Bila sam njihovo vlasništvo

Posljednju ulogu prihvatila je davne 2014., a iako su se mnogi nadali da je samo uzela pauzu od Holivuda, Kameron je 2018. konačno potvrdila javnosti da se zauvijek povlači iz glumačke profesije

Kameron Dijaz. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

7.8.2020

Kada je prije dvije godine najavila odlazak u mirovinu, mnogi su ostali zaprepašteni. Kameron Dijaz (Cameron Diaz)povukla se iz svijeta glume sa samo 45 godina. Mnogima je bila omiljeno lice s malih ekrana, a sada je napokon objasnila zašto je napravila neočekivani životni zaokret.

Posljednju ulogu prihvatila je davne 2014., a iako su se mnogi nadali da je samo uzela pauzu od Holivuda, Kameron je 2018. konačno potvrdila javnosti da se zauvijek povlači iz glumačke profesije. Mnoge je tada ostavila u suzama jer su je voljeli gledati u romantičnim komedijama koje su joj odlično ležale.

Kako se i zašto odlučila na ovako drastičan preokret u karijeri, Dijaz je sada objasnila u live emisiji lifestyle portala Goop koji vodi Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow).

-Mir i zadovoljstvo. To je ono čemu sam težila i što sam napokon dobila. Svoj sam život vratila pod kontrolu i brinem o sebi - započela je 47-godišnja bivša glumica.

Objasnila je da se osjeća zadovoljno, spokojno i kako smatra da je donijela najbolju odluku u životu.

-Znam da me mnogo ljudi neće i možda me nisu razumjeli kada sam odlazila u mirovinu i svom tom glamuru rekla zbogom. Međutim, na glumcima u Holivudu velik je pritisak. Zapravo svoj život dajete u ruke drugome i taj neko potpuno vlada njime. Mnogo je toga zbog čega ste ograničeni kada ste poznata osoba. U jednom trenutku osjećala sam da je sve to za mene previše i imala potrebu vratiti se na pravi put - objasnila je Dijaz.


Bendži i Kameron: Imaju kćerku. Agencije

Kako je kazala, nije joj se sviđalo u kojem smjeru ide njen život, a najviše je strahovala da u nedostatku slobode i vremena neće ostvariti druge životne ciljeve.

-Kada konstantno snimate, imate odličan izgovor za sve u životu. Glumci općenito imaju mnogi toga na raspolaganju i zapravo drugi odrađuju sve životne obveze za njih. Meni se to više nije svidjelo i morala sam postupiti kao odgovorna, odrasla osoba. Željela sam se sama pobrinuti za sebe i svoje obeveze - rekla je.

Dijaz je objasnila da joj je uz karijeru uvijek nedostajao onaj jedan komadić za potpunu sreću, a to je ljubav i osnivanje vlastite porodice. Uz muzičara Bendžija Madena (Benji Madden) pronašla je sve što je ikada tražila. Za njega se udala 2015., a krajem prošle godine supružnici su dobili kćerku Radiks (Raddix) koju je na svijet donijela surogat majka.

-Nakon što sam se povukla iz glume, naučila sam mnogo o sebi. Bilo je bolno, teško i ponekad zastrašujuće. Ali to mi je bilo potrebno. Mnogo puta razbila sam se kao ogledalo u sto komadića, ali Bendži je uvijek bio tu i pomogao mi -  zaključila je zgodna plavuša koja je trenutno sretnija no ikada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.