PJEVAČICA IMA PORUKU

Pjesma koja se nije očekivala: „Diraj mi usne“ Jelene Tomašević

Moramo se truditi da na sve moguće načine rehabilitujemo svoj duh i svoje živote

Jelena Tomašević. Bojan Trailović

Piše: L. S. R. /Avaz.ba

7.8.2020

Nakon više od godinu  od kada je objavila baladu „Suncokret“,Jelena Tomašević publici poklanja novu pjesmu i spot „Diraj mi usne“, predstavljajući se  u potpuno novom i drugačijem ritmu i maniru koji će definitivno iznenaditi publiku.

Spot Jelenu prikazuje u zavodljivom i magnetičnom vizuelnom izrazu, u tajanstvenoj atmosferi kojoj posebno doprinosi njen izgled u spotu, ali i emocija koju je dočarala kako glasom, tako i svojom senzualnošću.


Jelena Tomašević. Bojan Trailović


Dugo sam birala pjesmu za ovo ljeto. Mišljenja sam da muzika, i uopće umetnost, ne smije da se zaustavi, naročito ne u ovakvoj situaciji u kojoj se trenutno nalazimo. Moramo se truditi da na sve moguće načine rehabilitujemo svoj duh i svoje živote i da tome doprinese svako od nas pojedinačno. Najbolje što ja mogu da pružim ljudima je dobra muzika. Namjerno sam odabrala ovu pjesmu jer budi snagu, poziva na korak dalje i na oslobođenje od loših momenata. Sarađivala sam sa sjajnom, proverenom ekipom, mojim dragim prijateljima, Goranom Kovačićem koji je radio muziku i tekst, i Darkom Dimitrovim koji je bio zadužen za aranžman. Željela sam nešto potpuno novo i u tome smo uspjeli, jer je pjesma spoj različitih muzičkih žanrova koje jako volim, nosi vedru atmosferu i poziva na ples, ali ima i snažnu emociju koja je moj zaštitni znak. Radujem se reakcijama publike i nadam se da ćemo uskoro moći da se vidimo na koncertima - kaže Jelena Tomašević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.