DVOSMJERNO PARTNERSTVO

Nastavlja se saradnja Sarajevo Film Festivala i Doha Film Instituta

Ova saradnja traje već osam godina

26. SFF: Od 14. do 21. avgusta. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

10.8.2020

Prikazivanjem selekcije filmova iz arapskog svijeta u programu ovogodišnjeg, 26. Sarajevo Film Festivala, nastavlja se saradnja Sarajevo Film Festivala s Doha Film Institutom. Ova saradnja traje već osam godina, u vidu dvosmjernog partnerstva.

Doha Film Institut (DFI) je nezavisna i neprofitna kulturna institucija osnovana 2010. Institut pomaže razvoju lokalne filmske zajednice unapređenjem stručnog znanja, njegovanjem ljubavi prema filmu i doprinosom razvoju samoodrživih kreativnih industrija u Kataru.



Izabrani filmovi bit će predstavljeni u okviru programa Partner Presents 26. Sarajevo Film Festivala na online platformi ondemand.sff.ba. Agencije

Aktivnosti Instituta uključuju finansiranje i produkciju lokalnih, regionalnih i međunarodnih filmova, obrazovnih programa, prikazivanje filmova, te organizaciju Ajyal Film Festivala i Qumre – inicijative koja ima za cilj pružiti mentorstvo i priliku za praktičan rad filmskim autorima iz Katara i cijelog svijeta.

Primarno usmjeren na kulturu, razvoj zajednice, obrazovanje i zabavu, Institut služi kao centar filmske industrije u Dohi, kao i regionalni i svjetski filmski centar za resurse. DFI je predan viziji Katara da se do 2030. ostvari kao ekonomija zasnovana na znanju.

Izabrani filmovi bit će predstavljeni u okviru programa Partner Presents 26. Sarajevo Film Festivala na online platformi ondemand.sff.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.