BORBA ZA DJECU

Pjevačica Tanja Savić prijavila supruga za otmicu sinova

Tanja još od maja pokušavala na miran način da riješi spor sa mužem kako on ne bi snosio posljedice, ali je sada odlučila da se bori za djecu

Pjevačica sa sinovima. Instagram

Z. K. / Avaz.ba

11.8.2020

Pjevačica Tanja Savić (35) je poslije četri mjeseca odlučila da progovori o drami koju preživljava zbog odluke njenog muža Dušana Jovančevića, da njihove sinove odvede u Australiju bez njenog znanja.  Naime, pjevačica tvrdi da je njen muž na neki način oteo njihove sinove Maksima i Đorđa, a kako pišu pojedini mediji to bi Dušana moglo da košta novčane i zatvorske kazne. 

Tanja još od maja pokušavala na miran način da riješi spor sa mužem kako on ne bi snosio posljedice, ali je sada odlučila da se bori za djecu po svaku cijenu i alarmira državne organe kako bi joj pomogli.

- Dušan je odveo djecu u Australiju bez Tanjine saglasnosti. Ona je bila ubjeđena da će riješiti problem, međutim od kada joj je zabranio čak i da se čuju telefonom, pjevačica je očajna. Prijavila ga je u našoj policiji, a njen advokat je poslao prijavu i australijskoj policiji. Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarsvo pravde je upoznato sa njenim slučajem i uradiće sve da joj se djeca vrate - kaže izvor blizak Tanji.

On tvrdi da su zakoni u Australiji jako oštri i da su žene kao majke veoma zaštićene, pa je sigurno da bi Tanja dobila djecu veoma brzo, no problem predstavlja to što su mališani njihovi državljani, a pjevačica želi da ih dovede da sa njom žive u Srbiji.


Savić: Moj suprug je uradio nešto najgore što može jednoj majci da se uradi. Agencija

- Tanja nema ni želje ni novca da živi u Australiji. Zato će podnijeti zahtjev da dobije starateljstvo nad djecom i da joj bude omogućeno da ih dovede u Srbiju. Ona ima dokaz da su djeca oteta jer su imala boravište u Beogradu, išla su ovdje u školu, bila su i zdravstvenom sistemu. Dušanu prijeti od šest do 30 godina zatvora, a moraće da plati i kaznu od 25.000 dolara. Osilio se, jer je mislio da će Tanja dovijeka ćutati - zaključuje sagovornik Informera.

I sama pjevačica je potvrdila da je krenula u "borbu" protiv svog supruga, odnosno starateljstvo nad djecom, a objašnjava i zašto tek tako ne može da ode u Australiju i uzme sinove.

- Ćutala sam četiri mjeseca i nisam htjela da iznosim u javnost privatne detalje, ali sada sam morala da tražim pomoć. Govore mi ljudi što ne odeš po svoju djecu, ali ne mogu tek tako da odem u Australiju i da ih dovedem u Srbiju. Ja čak nisam ni njihov državljanin. To bi onda značilo da sam ja sinove otela od Dušana. Tražila sam pomoć i od naše države, ali i od australijske i sada čekam njihovu pomoć - kaže Tanja zadržavajući suze.

Ona je svjesna da njenom mužu prijeti velika zatvorska i novčana kazna, ali, kako se navodi, više za to ne mari jer je Dušan prešao granicu i na sve načine pokušava da je odvoji od njihovih nasljednika.

- Moj suprug je uradio nešto najgore što može jednoj majci da se uradi - oduzeo mi je djecu. To nije smio da radi jer nije ljudski, ali i kažnjivo je zakonom. Ja sam sve htjela da uradim za njega, štitila sam ga, ali prešao je granicu - kaže pjevačica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.