NOVI ŽIVOT

Lana Jurčević: Godinu nisam jela meso, osjećam se 300 posto bolje

Riješila sam si puno nekih stvari s organizmom povezanih sa stresom, ali i odabirom hrane

Lana Jurčević. Instagram

Avaz.ba

12.8.2020

Lana Jurčević kaže kako godinu uopće nije jela meso te da se osjećala 300 posto bolje iako je čitav život dotad bila mesožder.  Godine 2018. 35-godišnja pjevačica je objavila da prestaje jesti meso, a sad je na Instagram storyju priznala kako je pokleknula tokom pandemije pa ga sad povremeno ipak konzumira.  

Što se tiče mesa.. Prestala sam ga jesti prije nekih godinu i pol. I zbog sebe i zbog životinja. Godinu dana ga nisam jela uopće i osjećala sam se 300% bolje, iako sam cijeli život baš bila mesožder. Smanjila sam i mliječne proizvode. Riješila sam si puno nekih stvari s organizmom povezanih sa stresom, ali i odabirom hrane. I dalje mislim da komercijalno meso kao i bilo koja industrija koju konzumiramo (kao i kozmetika) je krcata antibioticima, hormonima (i kemikalijama) i naravno da nismo zdravi. Korona me malo razmrdala i sad mi se "zalomi" meso tu i tamo. Ali to je recimo samo 5% moje prehrane. Nisam preponosna na sebe zbog toga, ali je to i dalje puno, puno bolje nego što sam radila 90% mog života", napisala je Lana.


Lana Jurčević. Instagram

Pjevačica je nedavno objavila video upućen svim ženama, u kojem je poručila pripadnicama nježnijeg spola da su nesavršenosti u redu dok god se dobro osjećamo s njima. Uz svoju objavu priložila je fotografiju u bikiniju kako bi pokazala celulit, ali i objasnila zbog čega je odlučila to napraviti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.