DOŠLO JE DO PROMJENE

Otkriveni novi detalji sahrane Rajka Dujmića

Porodica je organizovala ispraćaj na zagrebačkom Krematoriju 17. avgusta u 10 sati

Rajko Dujmić: Sahrana u ponedjeljak. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

12.8.2020

Idućeg ponedjeljka od legendarnog tekstopisca i muzičara Rajka Dujmića na zagrebačkom Krematoriju oprostit će se porodica, prijatelji, kolege i poklonici njegovog rada. Nakon što je umro od posljedica ozljeda zadobivenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 29. jula, porodica je organizovala ispraćaj na zagrebačkom Krematoriju 17. avgusta u 10 sati.

Ranije su u saopćenju najavili kako neće biti počasne straže institucija, međutim došlo je do promjene. Počasnu stražu držat će Dujmićeve kolege, a sve to organiziralo je Hrvatsko društvo skladatelja.


Rajko Dujmić. Agencije

– Nažalost, u svemu je došlo i do zabune oko ispraćaja pa mnogi pitaju mogu li doći. Uz strogo poštovanje epidemioloških mjera zbog pandemije, svi koji žele mogu se na Krematoriju oprostiti od Rajka, broj nije ograničen. Otkako je moj Rajko nakon saobraćajne nesreće pao u komu, uz mene je neprekidno i njegov najbolji prijatelj i kolega Nenad Ninčević. I on je još u šoku. Tješili smo jedno drugo, zajedno plakali. No na kraju je, na moju molbu, smogao snage i pristao održati oproštajni govor – kazala je udovica pokojnika Snježana Šimek Dujmić, dodajući da će se uime HGZ-a od njezina supruga oprostiti Tomislav Šaban.

Dujmić će biti ukopan u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju, a zemljište za grob među zaslužnim građanima porodici će ustupiti Grad Zagreb. Rajko će tako počivati pokraj Ede Murtića, Dražena Petrovića,Ene Begovići drugih istaknutih velikana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.