PREŽIVJELA DRAMU

Pišek: ‘Šovinističko vrijeđanje ne bi trebala iskusiti nijedna žena‘

‘Upravo vi, sijači mržnje, ogledalo ste segmenta društva koje moramo mijenjati da bi naša djeca imala šansu živjeti u boljem svijetu‘, napisala je Pišek.

Nikolina Pišek. Arhiv

Avaz.ba

12.8.2020

Ugodan odmor u luksuznoj vili za Nikolinu Ristovići njezinu porodicu i prijatelje pretvorio se prije dva tjedna u kaos ispunjen uvredama, intervencijom policije, obostranim prijavama zbog prijetnji te prijavom krađe nakita i novca u vrijednosti od oko 2 miliona kuna. Sve je počelo kada jedne večeri kada su se vratili s večere u Splitu, a ispred vile su ih dočekala dvojica zaštitara koji su im zapriječili ulazak.

U međuvremenu je Nikolina nastavila ljetovanje odlaskom u Bol, odakle se javila atraktivnim fotografijama u bikiniju. U podužoj objavi na Instagramu odlučila se obratiti onima koji su na njezine nevolje reagirali porukama mržnje.

- Samo želim reći jedno...ZAHVALJUJEM svima koji su ovih dana dolazili na moj profil i ostavljali mrzilačke ili šovinističke komentare ili poruke. Isto tako sam duboko zahvalna svima koji to pravim imenom ili pod lažnim profilima čine i dan danas u komentarima tekstova koji su, potaknuti ne mojom dubokom željom za eksponiranošću, već akutnom situacijom, činili isto - sijali mrzilačke komentare. Zašto sam zahvalna? Zato što ste upravo vi, sijači mržnje, ogledalo segmenta društva koje moramo mijenjati da bi naša djeca imala šansu živjeti u boljem svijetu. Nitko ne bi trebao trpjeti uvrede vezane za nacionalnost ili porijeklo, niti bi ijedna žena trebala iskusiti mizogino šovinističko vrijeđanje kao što ja doživljavam ovih dana. A mogla sam samo klimnuti glavom, i reći, neka, dobro je... Jer sam tako učinila nebrojeno puno puta. Više neću, poručila je.

- Ovo nisu samo izolirani incidenti upućeni samo meni. Nego nebrojenim ženama u svakodnevnim životnim situacijama. Jer, ako to opet, po tisućiti put uradim i prešutim, dajem za pravo bilo kojem muškarcu da vrijedja i mizogino i seksistički napada bilo koju žensku osobu, bilo čiju majku, kćer, sestru ili prijateljicu. Pa i od napadača samih, zaključila je Nikolina Ristović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.