26. SFF

Belma Salkunić za "Avaz" : Prijenos otvaranja iz NPS i sa Metalca

Glumica ć biti voditeljica online ceremonije otvaranja SFF-a

Belma Salkunić. Avaz

Piše: L. Medinić/Avaz.ba

13.8.2020

Glumica Belma Salkunić voditeljice je sutrašnje online ceremonije otvaranja 26. izdanja Sarajevo Film Festivala. Salkunić za "Avaz" kaže da se tradicija ovakvog projekta mora ispoštovati i da se svi moramo prilagoditi situaciji. 

- Divan je osjećaj biti voditelj 26. Sarajevo Film Festivala. Tradiciju SFF-a mi glumci moramo očuvati i moramo se zahvaliti što smo uopće dobili priliku da budemo dio takvog projekta. Meni je velika čast i privilegija što ću ove godine dobiti priliku da svečano najavim otvaranje Sarajevo Film Festivala, posebno kada vidim kakva su sve imena prije mene stajala na tom mjestu. Hvala Sarajevu i hvala svim ljudima koji su mi ukazali povjerenje - kazala je Belma Salkunić za Avaz.


Belma Salkunić. Arhiva

Salkunić nam je otkrila i da će prijenos ceremonije otvaranja 26. Sarajevo Film Festivala snimati iz Narodnog pozorišta u Sarajevu, kao i sa Metalca.

- Ispoštovati će se tradicija kako i dolikuje i sve će biti kao i do sada, samo što smo zbog trenutne situacije bili primorani koristiti druga sredtsva zbog čega će emitovanje biti online – rekla je Salkunić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.