TEK MU JE 20

Grčki princ najpoželjniji je mladi neženja

Već na prvi pogled jasno je da 20-godišnji princ Ahiles-Andreas nije običan tinejdžer

L. K. P. / Avaz.ba

20.8.2020


Njegovo ime je princ Ahiles-Andreas (Achileas) od Grčke i Danske. Treći je od petero djece iz grčke kraljevske porodice koju čine princeza Mari Šantal (Marie Chantal) i princ Pavlos. Odrastao je u Londonu, a danas živi u Njujorku te ganja glumačku karijeru

Već na prvi pogled jasno je da 20-godišnji princ Ahiles-Andreas nije običan tinejdžer. On je glavom i bradom pripadnik grčko-danske kraljevske porodice te u mnogim segmentima poštuje tradiciju i običaje. Mladi kraljevski nasljednik treće je dijete princa Pavlosa i princeze Mari Šantal.


Princ Ahiles: Za 20. rođendan dobio bubnjeve. Instagram

Uz njega, par ima 24-godišnju princezu Olimpiju, 21-godišnjeg princa Konstantina - Aleksiosa (Constantin-Alexiosa), 15-godišnjeg Odiseasa-Kimona (Odysseas) te 12-godišnjeg Aristidis-Stavrosa.


Živahni Ahiles srednje je dijete u porodici, a rođen je u Njujorku, u kojem su njegovi roditelji odlučili živjeti nakon vjenčanja. Potom su se odselili u London kako bi osigurali djeci što bolje školovanje. Nakon godina života u Londonu, u kojem se mladi princ družio s plemstvom, ali i djecom celebrityja, porodica se ponovo seli u SAD. Njihova trajna baza od tada je Njujork, u kojem troje od petero djece studira na prestižnim sveučilištima.


Princ pohađa Sveučilište Njujorka, a odnedavno pokazuje sve veće zanimanje za glumu. Zbog svog talenta pojavio se već u nekoliko projekata. Angažirali su ga u sapunici "The Bold and the Beautiful", u kojoj glumi sa svojom tetom, princezom Teodorom (Theodora), sestrom princa Pavlosa. Mladi princ već ima u planu novi glumački posao, angažman u znanstvenofantastičnom filmu "Light Warriors".



Princ Ahiles. Instagram

Poput brojnih svojih vršnjaka, grčki princ izuzetno je aktivan na društvenim mrežama. Redovno javnosti pokazuje kako provodi svoje dane, s kim se druži te koliko je vezan s porodicom.

Nedavno mu je porodica priredila posebnu zabavu za 20. rođendan, poklonivši mu dugo željene bubnjeve na kojima očito želi brusiti još jedan svoj skriveni talent. Ova kraljevska porodica ljeto tradicionalno provodi u Grčkoj, u kojoj mladi Ahiles živi punim plućima. Uživa u tamošnjem ambijentu, atmosferi, hrani, moru i piću.

Zime su rezervirane za skijanja s prijateljima, a nestašni Grk rado se s vremena na vrijeme okuša u lovu, stoljećima omiljenoj aktivnosti brojnih pripadnika kraljevskih obitelji.

Iako je često okružen raznim ljepoticama, a u njegovu se društvu može vidjeti i 17-godišnja kćerka manekenke Kejt Mos (Kate Moss), ovaj mladi zavodnik još uvijek je slobodan. Zbog svog je izgleda i uglađenosti zanimljiv brojnim vršnjakinjama, no on vrijeme najradije provodi u društvu starijeg brata i sestre Olimpije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.