ISKRENO

Dragan Bjelogrlić: Ne slušam narodnu muziku, sad pustim poneku Tominu pjesmu

Vidjeli smo se samo jednom, ali nisam s njim proveo neko duže vrijeme i žao mi je zbog toga, kaže glumac

Dragan Bjelogrlić. Avaz

Avaz.ba

25.8.2020

Dragan Bjelogrlić snima seriju i film o Tomi Zdrakoviću.

- Prošlost nam se uvek čini boljom. Prvi put rekonstruišem nešto što sam i ja proživio i čega se sjećam, a što se već smatra epohom. Obično smo navilkli da je epoha neka daleka prošlost koju niko od nas ne pamti. Film i serija o Tomi Zdravkoviću bit će o nečemu što mi stariji pamtimo i djeluje nam kao da je bilo jučer. Oslikat ćemo put od pedesetih do devedesetih godina kroz Tomin život i nadam se kod ludi probuditi lijepe, sjetne emocije - kaže Dragan Bjelogrlić u intervju za srbijansku "Gloriju".



Toma Zdravković. Arhiva

O Tomi Zdrakoviću ističe:

- Vidjeli smo se samo jednom, ali nisam s njim proveo neko duže vrijeme i žao mi je zbog toga. Sreli smo se i upoznali. Tokom tog kratkog susreta odao mi je utisak dragog čovjeka. Život ni mene ni njega nije naveo da barem jedno večer provedemo zajedno, a verujem da bi to bilo zanimljivo. Bio je vrlo interesantan čovjek, sa mnogo tajni, protivrječnosti, kontroverzi, i vjerovatno je zog toga inrigantan svima koji su pisali knjige o njemu ili mu pravili spomenike.

Inače, Dragan Bjelogrlić ne sluša narodnu muziku, ali sada se to, zbog Tome, pomalo i promijenilo.

- Ne slušam narodnu muziku, kontakt sa njom je u kafani, u koju često idem, a kralj kafane je Toma Zdravković, tako sam upoznao njegovu muziku, a sada, kako se dosta bavim njime, pustim neku njegovu pjesmu, na primer u kolima, što ranije nisam radio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.