TV NOVINARKA

Mirna Zidarić: O gubljenju kose nakon korone

Nije uzaludno imati što više informacija i poticati na prevenciju i odgovorno ponašanje

Mirna Zidarić. Arhiva

Avaz.ba

26.8.2020

Sportska novinarka i urednica na HRT-u, Mirna Zidarić (50) u junu je potvrdila da je pozitivna na koronavirus, a zatim je nedavno pokazala kako joj kosa ispada više nego inače nakon češljanja. Sada je pak progovorila o reakcijama na njenog objavu o ispadanju kose.

- S obzirom da su bujni umovi priču razigrali do te mjere da se mnogi iznenade kad sretnu mog ZiZo-a i mene pa se čude da nismo "2Čelos"...valja navesti kako je individualna i velika gradacija simptoma. To nikako ne umanjuje osobna iskustva pacijenata širom svijeta o kojima je u moru informacija, poluinformacija i mnogo nepoznanica bilo malo, ili pak nimalo riječi - započela je objavu na Instagramu. 


Mirna Zidarić. Arhiva

- Neki su nakon moje objave osvijestili problem, zahvalili, slali dobronamjerne savjete, a neki ne razumiju dok ih lično ne ošine, ali svakako imaju kategorički stav i ne libe ga se nimalo biranim riječima, ne samo podijeliti, već nametati kao apsolutnu istinu - poručila je.

Potom je zaključila:

- Rasprave takve isključive naravi su uzaludne, ali nije uzaludno imati što više informacija i poticati na prevenciju i odgovorno ponašanje. Ako je i samo jedan među vama osvijestio problem nakon moje objave mnogo sam učinila... Zdravi i veseli bili! Ja jesam - zaključila je Zidarić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.