GLUMICA

Kejt Vinslet zbog uloge u filmu "Zaraza" bila spremna na globalnu pandemiju

Čim je saznala za koronavirus i Covid-19, Kejt kaže da je odmah počela nositi maske i koristiti dezinfekcijska sredstva

Kejt Vinslet: Uskoro u filmu "Ammonite". Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

28.8.2020

Slavna Kejt Vinslet (Kate Winslet) koja će glumiti u novom filmu "Ammonite" o kojem se već danima govori zbog vrućih scena koje je snimila s irskom glumicom Saoirse Ronan, 2011. je snimila "Zarazu", film o misterioznom virusu koji se počinje širiti iz Azije i u trenu pohara svijet.

Poznata britanska glumica je u nedavnom intervjuu ispričala kako ju je ta uloga na najbolji način pripremila za globalnu pandemiju koronavirusa.

Čim je saznala za koronavirus i Covid-19, Kejt kaže da je odmah počela nositi maske i koristiti dezinfekcijska sredstva.

-Ljudi su me smatrali ludom jer sam, čim je ta priča oko koronavirusa krenula, počela nositi masku, rukavice i sve dezinficirati. Odjednom je došao 13. mart i karantina, a svi su se u panici pitali gdje možemo nabaviti te zaštitne maske - rekla je za "The Hollywood Reporter" 44-godišnja glumica koja je u filmu "Zaraza" glumila epidemiologinju dr. Erin Mers (Mears).


Kejt Vinslet. Agencije

Kejt je otkrila kako je dvoje njenih poznanika "pokupilo" koronu, a jedna se osoba još muči sa simptomima i osjeća se vrlo loše. Čim se globalna pandemija zahuktala, Vinslet se udružila s kolegom iz filma "Zaraza" Metom Dejmonom (Matt Damon) kako bi upozorili javnost na važnost pridržavanja mjera zaštite od širenja koronavirusa.

Inače, taj film iz 2011. reditelja Stivena Soderberga (Steven Soderbergh) u kojem glumi i Gvinet Paltrov (Gwyneth Paltrow), izazvao je ogromno zanimanje javnosti budući da se radnja jezivo podudara s aktualnom stvarnošću.

Tajanstveni virus iz filma krenuo se širiti u Hong Kongu, otkuda su ga putnici na povratku u SAD donijeli sa sobom i zarazili stanovništvo.

Izbijanje filmske zaraze vezano je uz Bet, lik kojega tumači Gvinet, koja bolest donosi sa sobom kući nakon poslovnog putovanja u Aziju.

Bet umire u roku od 24 sata, a "Zaraza" nastavlja dramatizirati epidemiju koja do kraja filma odnosi 2,5 miliona života u Sjedinjenim Američkim Državama i 26 miliona života širom svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.