UOČI PREMIJERE U VENECIJI

Otkrivamo ko će s Jasmilom Žbanić u četvrtak u 16. 30 sati biti na crvenom tepihu prestižnog festivala

Jasmila se u pratnji supruga, automobilom uputila iz Berlina za Venciju i njihov dolazak očekuje se u večernjim satima

Izudin Bajrović i Boris Ler u filmu "Quo Vadis, Aida?". Deblokada

Piše: L. Sarajlić-Ramović/Avaz.ba

1.9.2020

Jasmila Žbanić odbrojava sate do svjetske premijere svog novog filma  "Quo Vadis, Aida?“(Kuda ideš, Aida), za koji potpisuje režiju i scenarij.   Ona se automobilom uputila sa suprugom Damirom Ibrahimovićem iz Berlina za Venciju i njihov dolazak očekuje se u večernjim satima. 

U četvrtak u 16. 30 sati svijet će vidjeti veliku filmsku priču o genocidu u Srebrenicu, a tada će  i naša ekipa prodefilirati crvenim tepihom prestižnog Filmskog festivala u Veneciji. 


Ekipu filma koja će prošetati crvenim tepihom, uz pratnju pjesama „Što te nema" i "Ružo moja" u interpretaciji Amire Medunjanin, kako „Avaz“ saznaje“, čine Jasmila Žbanić, glumica Jasna Đuričić (glumi Aidu), Jasmilin suprug i producent Damir Ibrahimović, glumac Boris Isaković (tumači ratnog zločinca Ratka Mladića),  kao i glumci Rejmon Tiri (Raymond Thiry), Johan Heldenberg (Heldenbergh), direktorica fotografije Kristine Majer (Christine A. Maier), montažer Jaroslav Kaminski (Jaroslaw), dizajner produkcije Hanes Salat (Hannes), kostimografkinja Malgorzata Karpiuk, kompozitor Antoni Komasa-Lazarkevič (Łazarkiewicz) te ostali koproducenti filma.


Jasna Đuričić u filmu "Quo Vadis, Aida". Deblokada

Film „Quo Vadis, Aida?“, snimljen u produkciji „Deblokade“, nalazi se u utrci za prestižnog Zlatnog lava, a laureati će biti poznati 12. septembra, kada se Festival zatvara.

Uoči svjetske premijere filma "Avaz" ekskluzivno objavljuje potresne fotografije sa snimanja. Na jednoj fotografiji su glumci Izudin Bajrović i Boris Ler, u sceni u kojoj se pokušavaju probiti kroz obruč UN-a. Na drugoj fotografiji je glumica Jasna Đuričić, koja igra Aidu. 


Priča filma je vezana za sudbinu Aide, nekadašnje profesorice, koja radi kao prevoditeljica za holandski bataljon, odnosno mirovne snage UN-a, čiji je zadatak bio da čuvaju takozvanu sigurnosnu zonu - Srebrenicu. Kada su Mladićeve trupe ušle u grad, Aidin muž i dva sina traže spas u UN-ovoj kasarni u Potočarima. Aida pokušava da ih tu zadrži i da ih spasi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.