JET SET

Glumac se pojavio u javnosti nakon dugo vremena, jedan detalj odmah je svima upao u oči

Vjeruje se da Spacey nikada nije bio u braku, a nikada na crveni tepih nije doveo partnera ili partnericu

Kevin Spacey. AGENCIJE

Avaz.ba

4.9.2020

Američki glumac Kevin Spejsi (Spacey)  viđen je u javnosti prvi put nakon dugo vremena. Paparazzi su ga uhvatili kako biciklira ulicama Londona, a na njegovom prstu mogao se primjetiti vjenčani prsten.

Dvostruki oscarovac (61) povukao se daleko od očiju medija nakon što ga je glumac Antony Rapp optužio za silovanje 80-tih godina, kada je Kevin imao 26, a Anthony samo 14 godina. Potom je uslijedilo još 30-tak optužbi drugih muškaraca za seksualno zlostavljanje.


Nije poznato je li junak filmova 'Američka ljepota' i 'Privedite osumnjičene' u vezi, svoj ljubavni status nikada nije obznanjivao u javnosti, a jednako tako bio je tajnovit vezano za svoju seksualnu orIjentaciju. Izašao je iz ormara i priznao da je gay tek 2017. godine kada je Rapp izašao u javnost sa svojom pričom.

Kevin Spejsi. AGENCIJE

Vjeruje se da Spacey nikada nije bio u braku, a nikada na crveni tepih nije  doveo partnera ili partnericu.

Kevin Spacey optužbe je oštro zanijekao, a sve su tužbe kasnije povučene. Glumac je rekao da se ne sjeća susreta s Rappom, ali se ispričao ako su njegovi navodi istiniti.

U svibnju se Kevin Spacey obratio javnosti videopozivom na njemačkoj poslovnoj konferenciji ‘Bits & Pretzels’ i objasnio kako mu se život stubokom promijenio.

- Vjerujem da se neće nitko iznenaditi ako kažem da se moj svijet potpuno promijenio u jesen 2017. godine. Moj posao, mnogi odnosi s drugima, moj ugled u filmskoj industriji, sve je nestalo u samo nekoliko sati-  rekao je tada 60-godišnji Spacey usporedivši svoj položaj s onima koji su zbog pandemije koronavirusa ostali bez posla.

Viđen nakon mnogo vremena. AGENCIJE

- Iako smo se našli u sličnim situacijama, ali iz različitih razloga, mislim da su neke emotivne borbe iste. Suosjećam sa svima jer znam kako je kada ti netko kaže da se ne možeš vratiti na posao ili da si izgubio posao, to je situacija nad kojom nemate kontrolu- rekao je posrnuli glumac.

Nakon Rappovih optužbi smjesta je dobio otkaz od Netflixa. Bio je tada velika zvijezda popularne serije 'Kuća od karata' koja se nastavila snimati bez njega. Također je izbačen sa snimanja filma 'Sav novac svijeta' - njegovu ulogu preuzeo je Christopher Plummer, a sve su scene s njim ponovno snimljene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.