SUDBINE

Tamna strana bolesti koje slavne zvijezde vješto kriju

Lejdi Gaga trpi hroničnu bol, Beri se bori s dijabetesom

Hali Beri. Agencije

Piše: L. K. P. /Avaz.ba

8.9.2020

Život slavnih zvijezda djeluje kao bajka, ali mnoge od njih morale su se suočiti s činjenicom da boluju od neizlječivih ili dugogodišnjih hroničnih bolesti koje će ih većinom pratiti cijelog života.


Životne navike

Pop zvijezda Lejdi Gaga (Lady) bila je primorana otkazati svoju „Joanne“ turneju 2017. godine zbog hroničnih bolova s kojima se susreće otkako je slomila kuk 2012. godine.

- Hronična bol nije šala. Nikada ne znam kako ću se probuditi tog dana i kako ću se osjećati - izjavila je pjevačica svojevremeno.

Zahvaljujući njezi privatnih ljekara i pomoći koju joj osoblje pruža, Gaga je priznala da se s vremena na vrijeme osjeća bolje, ali da je svjesna da je to nešto s čim će morati suočavati cijelog života.

Godine 1989. glumica nagrađivana Oskarom Hali Beri (Halle Berry) saznala je da pati od dijabetesa, nakon što je sedam dana provela u komi. Doktori su joj tada naznačili da će morati koristiti inzulinske injekcije do kraja života, kao i da će u potpunosti morati promijeniti svoje životne navike.

- Već godinama sam na keto dijeti. Dijabetes se zapravo pokazao kao pravi dar, jer sam naučila da se borim sa životom na načine na koje nisam mogla ni da zamislim - tvrdi glumica.

Rijaliti zvijezda Kim Kardašijan (Kardashian) bori se sa psorijazom od svoje dvadesete godine, autoimunom bolešću koja izaziva crvene tačkice svuda po koži. Iako joj je na početku bilo neprijatno, vremenom je naučila da se nosi s tim.

- Gdje god da se crvene tačkice pojave na mojoj koži, osjećam se dovoljno sigurnom u sebe da to i pokažem. Ako imate psorijazu ili nešto slično, ne smijete dozvoliti tome da kontrolira vaš život - izjavila je ona.


Lejdi Gaga. Arhiva

Najčudnija stvar

Manekena Điđi Hadid (Gigi) je tokom 2016. godine priznala da boluje od Hashimoto autoimune bolesti. Zbog ovog poremećaja, manekenkino tijelo može da dobiva i gubi kilograme neviđenom brzinom.

- Moj metabolizam je najčudnija stvar. Međutim, zahvaljujući lijekovima koje stalno pijem prethodnih nekoliko godina, sve je u redu - priznala je ona.

Pjevačica Avril Lavinj (Lavigne) je 2014. godine saznala da boluje od lajmske bolesti zbog ujeda krpelja. Ovo saznanje umalo je uništilo.

Điđi Hadid. Agencije

Superheroj i anksioznost

Glumac Rajan Rejnolds (Ryan Reynolds) otkrio je u intervjuu za „New York Times“ s kakvim zdravstvenim problemima se bori. 

- Patim od anksioznosti cijeli život. Zabrinut sam zbog svega i bio sam na mračnom kraju tog spektra, što uopće nije za

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.