ISPOVIJEST

Dževad Šabanagić za "Avaz": Moju Bebu voljet ću do kraja života, to mi niko ne može zabraniti

Moja duša je toliko razorena od kada je Beba otišla. Ta bol koja je tako duboka ne prolazi, ali moramo biti jaki

Dževad Šabanagić i Beba Selimović. Arhiv

Piše: L. Medinić / Avaz.ba

10.9.2020

Prošlo je pola godine otkako je umrla Izeta Beba Selimović, jedna od najvećih interpretatorica sevdaha i jedna od najvećih pjevačica na ovim prostorima.

Beba Selimović započela je pjevačku karijeru u Radio Sarajevu, ubrzo je postala popularna, a ponosno je nosila nadimak “Dama sevdaha” zbog svog dostojanstva, ponosa i izuzetne ženstvenosti. Bh. muzička scena je izgubila mnogo odlaskom legendarne Bebe, ali njena porodica, prijatelj i kolege nikada neće dozvoliti da zaborav odnese sjećanje na nju. 

Još u dubokoj žalosti za “Avaz” je govorio Bebin suprug, Dževad Šabanagić.

- Navršilo se pola godine kako je moja supruga Beba Selimović preselila i ovo je za mene izuzetno težak dan zbog svih tih sjećana... Jer to je bilo tako iznenada bez ikakvih simptoma. Moj sadašnji osjećaj je isto kao da mi je neko uzeo moju Bebu iz kuće i nikada je više neću vidjeti – rekao je Šabanagić.


Beba Selimović. Arhiv

Kako kaže njen suprug, Beba je bila prije svega plemenita osoba, pa tek onda velika pjevačica i umjetnica.

- Beba je zaista bila jedna plemenita osoba, jedna plemenita žena. Naravno da je nisam mogao posmatrati samo kao pjevača, to je nešto što mi je bilo sekundarno u odnosu na to kakva je bila osoba, majka, supruga, domaćica... Nikada neću zaboraviti koliko je Beba bila voljena od strane prijatelja i to me čini radosnim - prisjeća se Šabanagić.

Dževad svoju tugu ne krije, ali sjećanje na Bebu ga čini živim i danas se sa ponosom prisjeća predivnih 25 godina koje su zajedno proveli.

- Nosit ću je u svom srcu do kraja života, to je potpuno sigurno. Moja duša je toliko razorena od kada je Beba otišla. Ta bol koja je tako duboka ne prolazi, ali moramo biti jaki. Ja tu ne mogu ništa učiniti, mogu je samo voljeti do kraja života i to mi ne može niko zabraniti. Ta svakodnevna sjećanja kroz 25 godina zajedničkog života gdje smo bili kao meso i nokat mi danas uljepšavaju tmurnu svakodnevnicu. Ja nju i danas vidim po kući kako me ruži: ponesi ovo, dodaj ono... Prosto, kao da živi tu sa mnom, a i živi u stvari, samo u mojoj duši - kazao je Dževad Šabanagić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.