GALA VEČER

Narodno pozorište Sarajevo otvara sezonu u srijedu, "Bal pod maskama" za početak

Našu publiku podsjećamo na obavezno nošenje zaštitnih maski za lice tokom boravka u zgradi Narodnog pozorišta Sarajevo i za vrijeme trajanja predstava , poručuju iz NPS.

Narodno pozorište Sarajevo. Arhiva

Piše: L. S. R. /Avaz.ba

11.9.2020

Narodno pozorište Sarajevo (NPS) otvara novu umjetničku sezonu 2020/21. Uz poštivanje mjera propisanih od strane Federalnog štaba civilne zaštite, broj posjetilaca koji će moći prisustvovati programima NPS će biti ograničen. 

- Našu publiku podsjećamo na obavezno nošenje zaštitnih maski za lice tokom boravka u zgradi Narodnog pozorišta Sarajevo i za vrijeme trajanja predstava - poručuju iz NPS.



Plakat Gala večeri. Promo

U srijedu, 16. septembra, sa početkom u 19.30 sati, u okviru Gala večeri Narodnog pozorišta Sarajevo „Bal pod maskama“,publika će imati priliku uživati u sadržajnom muzičko - scenskom programu u izvedbi ansambla Drame, solista i hora Opere, solista i ansambla Baleta NPS.

 Na programu će se naći poznate operne i operetske arije, dueti i popularne pjesme (Mozart, Verdi, Strauss...), kao i solo numere iz poznatih baleta „Krcko Oraščić“, „Dama s kamelijama“, „Uspavana ljepotica“ i drugih, a večer će uljepšati glumci koji će uprizoriti scene iz rado gledanih komedija „Balkanski špijun u Sarajevu“, „Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama“, „Ožalošćena porodica“.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.