ISPOVIJEST

Najljepša manekenka progovorila o seksualnom zlostavljanju koje je preživjela

Osjetila sam kako njegovi prsti ulaze u mene

Emily Ratajkowski. DKNY

Avaz.ba

16.9.2020

Američka manekenka i glumica Emili Ratajkovski (Emily Ratajkowski) (29) optužila je fotografa Džonatana Ledera (Jonathan Leder) za seksualno napastovanje koje se navodno dogodilo 2012. godine u njegovom domu.

Ratajkovski je optužbu iznijela u podužem eseju koji je napisala za časopis New York, a koji je objavljen u utorak. U njemu manekenka tvrdi da je tadašnji agent poslao u Lederov dom na neplaćeno snimanje za časopis Darius i da je taj angažman zahtijevao da prespava u agentovom domu.

Manekenka kaže da je po dolasku saznala da će pozirati za donji veš. Želeći da djeluje zrelije, tada 20-godišnja Ratajkovski prihvatila je crveno vino koje joj je Leder nudio tokom večeri. 

- Naučena sam da je važno da se stekne reputacija dobre radnice koja ne zanovijeta - napisala je Ratajkovski. 

Manekenka tvrdi da joj je Leder nakon snimanja u donjem vešu rekao: - Hajdemo sada da pokušamo bez odjeće.

- Iste sekunde nakon što sam skinula odjeću, dio mene se isključio - piše Ratajkovski. 

Kasnije, kada je majstor šminke koji je radio na snimanju otišao da spava, Ratajkovski kaže da se osjećala kao da je potpuno budna, ali "jako, jako pijana". 

- Većine toga što je uslijedilo sjećam se kroz maglu. Jasan mi je samo taj osjećaj. Ne sjećam se da smo se ljubili, ali se sjećam da su njegovi prsti odjednom bili u meni. Čvršće i čvršće, gurajući i gurajući ih kao što nije radio niko prije, a ni niko poslje njega. Mogla sam da osjetim svoj oblik i zaista me boljelo. Instinktivno sam zgrabila njegovu ruku i silom ga izvadila iz sebe. Nisam ništa rekla. On je ustao i u tišini se povukao na gornji sprat - ispričala je manekenka.

PR izdavača firme sa kojom je sarađivala je kazao da su optužbe koje je Ratajkovski iznijela lažne. 





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.