LJUBAVNE AFERE

Progovorila bivša kraljeva ljubavnica: Prijetili su mi sudbinom princeze Dijane

Korina Cu Sajn Vitgenštajn kaže da 65 miliona eura, koje je dobila od bivšeg španskog kralja, smatrala velikodušnim darom i priznanjem koliko mu je značila

Korina Cu Sajn Vitgenštajn. Agencije

Avaz.ba

21.9.2020

Da je osveta ostavljene žene ono od čega većina muškaraca strahuje, na svojoj se koži osvjedočio i bivši španski kralj Huan Karlos (Juan Carlos), nakon što je "Paris Match" objavio intervju s njegovom bivšom ljubavnicom Korinom Cu Sajn Vitgenštajn  (Corinna Zu Sayn-Wittgenstein), koja je godinama bila pravi misterij za sve evropske medije koji su pokušali doznati njezin identitet. 

U intervjuu za "Paris Match" otkriva i javnosti do sada nepoznate detalje, koje je Korina svih ovih godina čuvala za sebe. Prema njenoj priči, kralj Huan Karlos navodno joj je u jeku njihove najveće ljubavi otkrio kako strahuje od svoje budućnosti, kao i planovima koje njegovi neprijatelji imaju da ga unište. Među njegovim neprijateljima na prvo je mjesto stavila njegovu suprugu, kraljicu Sofiju, koju je optužila kako je radila sve kako bi na tron zasjeo njen sin Felipe, danas aktuelni španski kralj.


Huan Karlos i Korina. Paris Match

Kako tvrdi Korina, bivša kraljica izrazito je veliki manipulator koja je željela kontrolirati kraljevstvo, a imala je oduvijek puno veći utjecaj na sina, nego na supruga.

Novinar "Paris Matcha" dotakao se u intervjuu i kraljeve namjere da ju jednog dana oženi, ali i njegovog bijega u Abu Dabi. Korina je na to odgovorila sasvim otvoreno i napomenula kako su zapravo kralj Felipe i njegova supruga, kraljica Leticija (Letizia) krivi jer nisu donijeli dobru odluku:

 - Tokom cijele te krize, kraljevska porodica trebala je ostati zajedno. Poslati bivšeg kralja, koji je slabog zdravlja, u izgnanstvo i to u jeku pandemije koronavirusa, potpuno je neodgovorno.

Bivša ljubavnica kralja Huana Karlosa priznala je da su je nakon otkrića njihove afere počeli proganjati, a tvrdi i da su je pokušali ušutkati prijeteći joj sudbinom princeze Dijane (Diana). Zbog svega je, kaže, 65 miliona eura koje je dobila od bivšeg španskog kralja, smatrala velikodušnim darom i priznanjem koliko mu je značila, unatoč tome što je on taj novac dvije godine kasnije tražio natrag.

Huan Karlos, bivši 82-godišnji španski kralj, u braku s kraljicom Sofijom je od 1962. godine, a njegova ljubavna afera s Korinom, poslovnom ženom rođenom u Danskoj, trajala je od 2004. do 2009. godine. Njihova je romansa senzacionalno otkrivena 2012. godine kad je Huan Karlos tokom lova na slonove u Bocvani slomio kuk pa se morao vratiti s putovanja na kojem ga je tada pratila Cu Sajn-Vitgenstajn.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.