ODLASCI

Najteži dani legendarnog Rokija, umrla mu mama Džeki

Džeki Stalone bila je astrologinja

Džeki i Silvester Stalone. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

22.9.2020

Džeki Stalone (Jackie Stallone), majka legendarnog glumca Silvestera (Sylvester) i astrologinja, preminula je u 99 godini.

-Bila je izvanredna žena, vježbala je svaki dan, bila je puna hrabrosti i neustrašiva. Umrla je u snu, kako je i željela. Bilo je teško ne voljeti je, bila je vrlo ekscentrična i raskošna osoba... Proživjela je prohibiciju, Veliku depresiju i Drugi svjetski rat. Satima bih razgovarao s njom o dvadesetima, tridesetima i četrdesetima. Bila je to lekcija povijesti. Um joj je bio oštar poput britve do dana kada je umrla - napisao je Staloneov mlađi brat Frenk (Frank) na Facebooku.


Džeki i Silvester. Agencije

Džeki je bila majka Silvestera, Frenka i Toni, a 1990. godine postala je poznata zahvaljujući objavljivanju niza astroloških knjiga te otvaranju astrološke telefonske linije. 1980-ih se pojavila u hrvačkom programu GLOW: Gorgeous Ladies of Wrestling.

Rođena je u novembru 1921. godine, u Vašingtonu. Godine 1945. godine udala se za Frenka Stalonea starijeg i rodila Silvestera 1946. i Frenka mlađeg 1950. Kćerku Toni Dalto je dobila 1964. u braku sa svojim drugim suprugom Entonijem (Anthony) Filitijem. Dalto je umrla 2012. godine.

Na njenoj web stranici stoji da je tokom svoje astrološke karijere savjetovala "kraljeve, premijere, političare, filmske zvijezde, kockare, generale, gangstere, policajce i svećenike".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.