OŽILJCI NA DUŠI

U ranoj mladosti je gladovala, vršnjaci su je pljuvali, a sada se udala za bogatog Francuza

Natalia Vodianova se vjenčala s Antuanom Arnoaom

Natalia Vodianova i Antuan Arno. Instagram

Avaz.ba

23.9.2020

Natalia Vodianova, 38-godišnja ruska manekenka i jedna od najljepših žena svijeta,  na intimnoj ceremoniji u Parizu udala za dugogodišnjeg partnera, francuskog biznismena i bogataša Antuana Arnoa (Antoine Arnault, 43).

Par je u vezi od 2011. i roditelji su dva sina. Model s prvim suprugom Džastinom Portmanom (Justin) ima još dva sina i kćerku. 

Natalia i Antuan "sudbonosno da" prvotno su trebali izreći 27. juna u drevnoj opatijina sjeveroistoku Francuske, no zbog covida-19 morali su pomaknuti datum. Očekuje se da će drugu, veću ceremoniju novopečeni supružnici organizirati čim to bude moguće. 

 Vodianova je odrasla u siromašnoj četvrti u ruskom gradu Nižnjem Novgorodu. Odgojile su je majka i baka, a ima i dvije polusestre, od kojih je jedna osoba s invaliditetom - Oksana ima cerebralnu paralizu, a dijagnosticiran joj je i autizam. Otac je Nataliju napustio dok je još bila beba, a u kontakt su stupili tek nakon što se ona proslavila u svijetu mode. 



Natalia Vodianova. Agencije

Kao tinejdžerica, Natalia je majci pomagala prodavati voće na ulici, a kasnije je s prijateljem postavila vlastiti štand za voće.

- Mamu je drugi muž ostavio jer se nije mogao nositi s bolešću vlastitog djeteta, moje sestre... Vrlo rano morala sam naučiti kuhati, brinuti se o sebi, morala sam odrasti... Često sam bila gladna, bilo je dana kad sam jela samo juhu iz vrećice... Sestra i ja deset godina spavale smo na istom krevetu, nosila sam tijesne cipele jer nismo imali novca za nove, ali sve to nije ništa naspram vršnjačkog maltretiranja kojemu sam bila izložena...

Pljuvali su me i govorili mi da sam prljava poput sestre, da me ne žele u svojoj blizini jer će se otrovati... I dandanas imam ožiljak na čelu, neko me gađao nečim metalnim, sjećam se da sam krvarila... - prisjetila je Vodianova u jednom intervjuu.

S 15 godina upisala se u manekensku školu, a sa 17 je otišla živjeti u Pariz, gdje je odmah potpisala ugovor s agencijom "Viva Models". Punih osam sezona bila je muza poznatog dizajnera   Kevina Klajna (Calvin Klein), a u bogatoj i uspješnoj karijeri sarađivala je s "Guerlainom", "Givenchyjem", "Pradom", "Chanelom", "Guccijem"...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.