GLUMAC NA SLUŽBENOM PUTU

Izudin Bajrović za „Avaz“: Glumim crnog maga u seriji inspirisanoj ubistvom Jelene Marjanović

I opet kažem, evo radi se i desno i lijevo i na istoku i na zapadu, svi rade samo mi ništa ne radimo, smatra Bajrović

Bajrović: Tema serije je dosta zanimljiva i intrigantna. Promo

Razgovarala: Lejla Karahmet - Pujagić / Avaz.ba

24.9.2020

Izudin Bajrović glumi u novoj seriji „Pevačica“, koja je inspirisana ubisvom srbijanske pjevačice Jelene Marjanović, a koje ni nakon tri godine javnost ne prestaje intrigirati.

U razgovoru za „Avaz“ jedan od najpoznatijih bh. glumaca i direktor Narodnog pozorišta Sarajevo otkrio je koju ulogu utjelovljuje, kakav je atmosfera vladala na snimanju i na kojim projektima je još angažiran.

-Snimanje je krenulo oko 10. avgusta. Ja sam svoj dio posla završio. Serija se još snima. Ja igram jednu vrlo zanimljivu ulogu - crnog maga. Preživio sam prvu sezonu, tako da se nadam da ću i dalje biti angažovan. Jer, onaj ko preživi ima šansu da nastavi. Moj lik se proteže i u narednoj sezoni – izjavio je Bajrović.

Dodaje da kada ode u Beograd i vidi koliko njegove kolege rade, bude mu žao što se u Bosni i Hercegovini ništa ne radi.



Dio ekipe serije "Pevačica": Jednu od pjevačica utjelovljuje i Milica Pavlović. Agencije

-U Beogradu se snima u svakom trenutku više od deset serija. Moje kolege igraju po jednu, dvije, tri, četiri uloge istovremeno. Oni se bave svojim poslom. I opet kažem, evo radi se i desno i lijevo i na istoku i na zapadu, svi rade samo mi ništa ne radimo. I ne mogu da nađem ni jedno opravdanje za to što se dešava, ni jedan ozbiljan razlog šta se ovo s nama dešava. Zašto smo u takvoj dubiozi, korona je svuda, ali izgeleda da nama ta korona dođe kao vadiona. Kod nas je situacija užasna. Čak je i Banja Luka snimila dvije serije ove godine, a Sarajevo ništa – ogorčen je Bajrović.

Atmosfera na snimanju serije „Pevačica“ bila je veoma profesionalna, jer se radi o vrlo ozbiljnim produkcijama i ozbiljnim poslovima.

-Najbitnije za svakoga je da se radi profesionalno i da se tačno zna ko šta radi. Tema serije je dosta zanimljiva i intrigantna. Priča je to o dvije pjevačice koje se međusobno takmiče. Jednu od njih igra, i inače pjevačica Milica Pavlović, a drugu mlada glumica Jelena Gruičić. Ne znam da li smijem previše otkrivati. To je prva sezona. Radit će se i sljedeća sezona – otkrio je Bajrović.

Već sutra Bajrović putuje u Zagreb gdje počinje sa snimanje nove serije „Područje bez signala“, po romanu Roberta Perišića. Radi se o seriji od šest epizoda.

-Naredna dva mjeseca bit ću angažovan na snimanju te serije – izjavio je direktor NPS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.