REAKCIJA

Ismet Arnautalić za "Avaz": Ne mogu kontrolisati postupke Fadila Redžića

On je odjednom nešto promijenio mišljenje, nekako je ljubomoran čovjek postao, kaže Arnautalić

Ismet Arnautalić. Avaz

Piše: L. S. R. /Avaz.ba

24.9.2020

Nakon što se "Avazu" obratio Fadil Redžić, bas-gitarista i kompozitor nekih od najvećih pjesama "Indexa", pismom pod naslovom: Zašto neću ići na premijeru dokumentarca o "Indexima", u kojem ističe  "ne želim biti u istom košu sa Ismetom Arnautalićem, kojem je mjesto na optuženičkoj klupi zato što je na protuzakonit način koristio moju muziku. On se sramotno već godinama kiti tuđim perjem izvlačeći ličnu korist iz onoga što smo uradili Davor, Bodo i ja uz pomoć nekolicine izuzetnih muzičara u koje se on sigurno ne ubraja...", kontaktirali smo Ismeta Arnautalića.

- Neću kometarisati Fadilove gluposti. On  je odjednom nešto promijenio mišljenje, nekako je ljubomoran čovjek postao. Ne mogu ja kontrolisati njegove postupke - kazao je Arnautalić za "Avaz".Fadil Redžić i Ismet Arnautalić u vrijeme kada su bili zajedno u "Indexima". Arhiva

Na "Dokumfestu" u Zenici 28. septembra će premijerno biti prikazan cjelovečernji dokumentarni film o legendarnoj bh. grupi "Indexi". Film je snimljen u produkciji BHT 1, a autori su Bojan Hadžiabdić i Zoran Kubura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.