PRINOVE

Hoakin Finiks dobio sina, nazvao ga po umrlom bratu Riveru

Vijest je nakon mjesec procurila u javnost

Hoakin Finiks. Agencije

Avaz.ba

28.9.2020

Oskarovac Hoakim Finiks  (Joaquin Phoenix, 45) i njegova partnerica  Roni Mara (Rooney Mara, 35) postali su roditelji, piše "Daily Mail". Roni je prije mjesec rodila sina, ali tek sada je vijest procurila u medije.

Finiks je sina odlučio nazvati po svom pokojnom bratu Riveru, koji je umro u oktobru 1993. godine. Vijest je medijima otkrio reditelj  Viktor  Kosakovski (Victor Kossakovsky, 59) na filmskom festivalu u Cirihu nakon prikazivanja filma "Gunda", gdje je Hoakin izvršni producent.  

- Upravo je dobio dijete. Predivnog sina kojeg je nazvao River - rekao je Kosakovski.


River Finiks. Arhiva

Glumčeva želja je bila da mu sin nosi ime njegova prerano preminula brata Rivera. JHoakin je brata spomenuo i kad je primao Oskara za ulogu u filmu "Joker".

- Samo... Želim samo... Kada je on imao... Kada je moj brat imao 17 godina, napisao je ove stihove. River je napisao: Potrči prema spasonosnoj ljubavi i mir će uslijediti - rekao je tada glumac drhtavim glasom.  

River je imao 23 godine kada se ispred kluba "The Viper Room" počeo grčiti i povraćati. Sve je gledao njegov brat Hoakin.

- Molim vas, dođite odmah! Dođite hitno! Moj brat se grči na pločniku! Ne znam, mislim da je uzeo Valium ili tako nešto! Dođite odmah, molim vas - vikao je uspaničeni Koakun.  


River je ubrzo poplavio, a bolničari su mu dali lijekove ne bi li mu pokrenuli srce, no nije bilo znakova života. Službeno je proglašen mrtvim 31. oktobra u dva sata ujutro, a uzrok smrti bio je srčani udar uzrokovan predoziranjem kokainom i heroinom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.