FILM O INDEXIMA

Tomislav Kašljević za "Avaz": Ostao sam paf, sretan sam što sam živio u vrijeme "Indexa" i "Dugmeta"

Idejni tvorac i producent projekta "Indexi i prijatelji" u BNP Zenica stigao s Fadilom Redžićem

Tomislav Kašeljević i Fadil Redžić. Facebook

Piše: L. Sarajlić-Ramović/Avaz.ba

29.9.2020

Dokumentarni film o "Indexima" sinoć je imao bh. premijeru u sklopu  "dokuMfesta" u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici. Film je djelo novinara BHRT-a Zorana Kubure i Bojana Hadžiabdića. 

Promociji su  prisustvovali su i članovi "Indexa" Fadil Redžić te Ismet Nuno Arnautalić koji su od zeničke publike nagrađeni aplauzom. Mada je Redžić prije nekoliko dana poručio da neće prisustvovati projekciji, jer "ne želi biti u istom košu s Ismetom Arnautalićem", promijenio je mišljenje.

Redžić je u Zenicu stigao s Tomislavom Kašljevićem, idejnim tvorcem i producentom sjajnog muzičkog projekta "Indexi i prijatelji".


"Indexi". Arhiva

- Lijepa je to priča, veoma emotivna. Gledam film i razmišljam koji su to giganti bili. Kao što u filmu reče Peca Popović "najbolja jugoslovenska grupa svih vremena". I jedan Goran Bregović o "Indexima" i njihovoj važnosti govori u superlativima - kaže Kašljević za "Avaz".

Dugo nakon prijekcije, kako nam kaže, plovio je u lijepu prošlosti. 

- Dugo sam ostao paf. Sretan sam što sam živio u takvim vremena, slušajući takvu muziku, iščekujući albume "Indexa" i "Bijelog dugmeta" - govori Kašljević.

- Šteta je što nas ovdje večeras nije bilo milion da uživamo u jednom ovakvom filmu - na koncu je kazao direktor festivala Josip Dujmović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.