29. GODINA OD SMRTI

Brat Tome Zdravkovića za "Avaz": On nije bio baš med i mlijeko

Ja sam najviše nadrljao uz njega, kaže nam Novica Zdravković

Novica Zdravković. Arhiva

Piše: L. Sarajlić-Ramović/Avaz.ba

30.9.2020

Novica Zdravković na 29. godišnjicu smrti svog brata Tome posjetio je njegov grob u Beogradu. Kaže da se pored porodice, na grobu Tome Zdravkovića okupilo dosta prijatelja, muzičara te da je došao i Dragan Bjelogrlić, pod čijim vodstvom se snima film i serija o Tomi Zdravkoviću.

- Toma je legenda i poslije tolikih godina, sad se i film o njemu radi. Stekao je je mnogo ugleda kroz život - kaže Novica Zdravković za "Avaz". 

Film se, kako nam kaže, radi prema pričama ljudi koji su Tomu dobro poznavali, a on se trudi da Bjelogrliću i ekipi na nabolji način ispriča i približi život svog brata.

-Ja sam se trudio maksimalno, pričao sam sve -  od kada pamtim mog brata, kako je krenuo da pjeva, pa sve do smrti. Da ga približom što bolje gledaocima filma, jet Toma nije bio baš med i mlijeko. On je ponekad bio i težak...Glupo bi bilo da ja njega samo hvalim, nego najiskrenije samo ono što se događalo s nama. Sve kako je bilo najrealnije - ističe Novica.




Novica Zdravković. Arhiva

Veoma otvoreno govori dalje o svom slavnom bratu.

- Ja sam najviše nadrljao pored njega. On je bio stariji od mene, ali on je bio ta energija i emocija koju je unosio i u muziku koju je stvarao, to nije bilo nimalo lako - govori Novica. 

Na koncu ističe da je današnji dan za njega veoma emotivan:

- Za mene Toma nije nikada otišao, on je uvijek pored mene. Jedino fizički što ga ne vidim - poručuje Novica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.