BORBA S RAKOM

Glumica iz " "Beverly Hillsa": Pišem pisma koja će se čitati poslije moje smrti

Rak dojke Šenon Doeri je prvi put dijagnosticiran 2015.

Šenon Doerti. Agencije

Avaz.ba

30.9.2020

Glumica Šenon Doerti (Shannen Doherty) progovorila je o svom zdravstvenom stanju nakon što je u februaru otkrila da joj se vratio rak te da je u četvrtom stadiju.  

U intervjuu za časopis "Elle" rekla je da trenutno "pokušava cijeniti sitnice u životu".

- Pokušavam cijeniti sve male trenutke koje većina ljudi zapravo ne vidi ili uzima zdravo za gotovo. Male su stvari za mene uvećane. Imamo ovaj beskrajni bunar u sebi i radi se samo o tome da nastavimo kopati po tom bunaru u potrazi za snagom za suočavanje s nedaćama - i da možemo vidjeti svu ljepotu - kaže glumica koja se proslavila u seriji "Beverly Hills 90210".

Ona se s teškom bolešću bori već godinama. 

- Razmišljala sam: 'OK, imam li dobru karmu? Imam li lošu karmu? Zašto bih imala lošu karmu?' Počela sam sagledavati svoj život i ono što sam radila i ono što nisam radila. Kakva sam bila s ljudima...- priznala je.



Šenon Doerti. Agencije

Dodala je da planira napisati pisma za bliske ljude u svom životu koje će oni pročitati nakon njene smrti.

- Moram reći mami neke stvari, želim da suprug zna koliko mi znači. Ali kad god dođe vrijeme da to učinim, sve mi izgleda tako konačnim. Čini ti se kao da se odjavljuješ, a ja se ne odjavljujem - kaže glumica. 

Ističe da se osjećam kao veoma zdravo ljudsko biće.

- Teško je završiti svoje poslove kad imaš osjećaj da ćeš živjeti još 10-15 godina - kazala je i dodala da još uvijek ima puno života u sebi. Posljednjih dana u javnosti su kolale razne priče o njenom stanju, a glumica je ovim intervjuom odlučila sve razjasniti.

Rak dojke glumici je prvi put dijagnosticiran 2015. Od 2017. godine bila je u remisiji, no ove godine je s javnosti podijelila vijest da se bolest vratila.

- Ima dana kad se pitam zašto ja, a ima dana i kad se pitam zašto ne ja, zašto neko drugi. Ko zaslužuje ovako nešto? Niko - rekla je tad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.