PREVIŠE ZAHTJEVA

Sluge kraljice Elizabete stupile u štrajk

Dvadesetak uposlenika pobunilo se jer im kraljica želi onemogućiti da blagdane provedu s porodicom te ih umjesto toga želi zadržati u Norfolku kako bi služili njoj, princu Filipu i ostalim članovima kraljevske porodice

Kraljica Elizabeta. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

1.10.2020


Kraljica Elizabeta navodno se naljutila kada je saznala da su njeni uposlenici stupili u štrajk protiv njenog plana da ih tokom Božića zadrži na dvoru kako bi smanjila rizik od zaraze koronavirusom.

Dvadesetak uposlenika pobunilo se jer im kraljica želi onemogućiti da blagdane provedu s porodicom te ih umjesto toga želi zadržati u Norfolku kako bi služili njoj, princu Filipu (Philip) i ostalim članovima kraljevske porodice.


Kraljica naljutila poslugu novim božićnim planom. Agencije

Čistači, sobari, kuhari i ostala posluga ne žele biti izolirani od svojih najmilijih, i to čak četiri sedmice, a sve s ciljem da se zaštititi zdravlje 94-godišnje kraljice koja se boji zaraze koronavirusom.

-Kraljica je bijesna, ali radnici ne odustaju. Žele joj biti odani, ali smatraju da od njih previše zahtijeva - rekao je izvor za "The Sun".

Nakon što obavi sve dužnosti u Bakingemskoj palači, kraljica blagdane obično provodi u Sandringhamu, ali zbog novonastale situacije, mogla bi Božić provesti u dvorcu Vindzor - i to prvi put u 33 godine.

Kraljevski glasnogovornik rekao je da kraljica namjerava smanjiti broj angažmana u Bakingemskoj palači uoči Božića.

No, mogla bi biti prisiljena donijeti tešku odluku o tome koga pozvati na božićnu večeru ako trenutna ograničenja ostanu na snazi do decembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.