HOLIVUD

Majka Kardašijanki: Zaštitar je tužio za seksualno uznemiravanje

Advokat tužbu okarakterisao kao "smiješnu i neozbiljnu"

Kris Džener. Agencije

Avaz.ba

2.10.2020

Bivši zaštitar porodice Karašijan (Kardashian) - Džener (Jenner), izvjesni Mark Mekvilijams  (Marc McWilliams), optužio je glavu obitelji Kris Džener ((64) za seksualno uznemiravanje, prenose brojni inozemni mediji. Ona tvrdi da je sve laž.

Mekvilijams u tužbi navodi da ga je Kris navodila na seks dok je 2017. godine kao tjelohranitelj nje i kćerke Kortni (Kourtney, 41) radio za porodični šou  "Keeping Up With The Kardashians". Uz seksualno uznemiravanje, Džener se suočava i s optužbama za neprijateljsku atmosferu na poslu, rasnu i spolnu diskriminaciju. 


Kris Džener. Agencije

Nekadašnji zaposlenik popularne porodice pojašnjava kako mu je Kris "masirala vrat, ramena i leđa bez pristanka, stavljala ruku na njegova bedra i prepone te se o njega trljala i izlagala svoje tijelo na nepristojan i sugestivan način".

Njezin advokat Marti Singer (Marty) oštro je negirao optužbe u izjavi TMZ-u. Tužbu je okarakterizirao kao "smiješnu i neozbiljnu" te pojasnio kako se radi o bivšem zaposleniku, koji je zbog spavanja za vrijeme radnog vremena dobio otkaz pa sad pokušava doći do svojih pet minuta slave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.