VIKEND PAKET

Haos u Sloveniji: Reper bh. korijena i Đurina žena o maskama za lice, oglasio se i Janša

Slovenski reper bh. korijena Zlatan Čordić - Zlatko podigao je veliku prašinu u Sloveniji nakon što se na nacionalnoj televiziji pojavio sa zaštitnom maskom koja mu nije prekrivala usta.

Tanja Ribič. Arhiva

Piše: L. S. R.

7.10.2020

Slovenski  reper bh. korijena  Zlatan Čordić - Zlatko podigao je veliku prašinu u Sloveniji nakon što se na nacionalnoj televiziji pojavio sa zaštitnom maskom koja mu nije prekrivala usta.  

Slovenski mediji prenose kako je uslijedila lavina kritika na račun njegove "neprimjerene provokacije", ali i na račun RTV Slovenija  kojemu su mnogi prigovorili jer je muzičaru dopustio takav performans.  

Zlatko je gostovao je u emisiji "Vikend paket" uz glumicu Tanju Ribič, supruku Branka Đurića Đure, koja u posljednje vrijeme diže glas u slovenskoj javnosti protiveći se nošenju maski. 


Zlatan Čordić - Zlatko. Skrinšot

 Zlatko je nosio masku samo za vrijeme nastupa, tokom kojeg je glumici odrepao pjesmu u kojoj ju je napao zbog nenošenja maske. Ipak, čak je i premijer Janez Janša kritizirao Zlatka i na Twitteru pozvao da ga se sankcionira.

U ponedjeljak, kada je na snagu stupila vladina uredba da nošenje zaštitnih maski više nije obvezno za učenike posljednje trijade i studente, Tanja se ponovno oglasila na Facebooku:

- U petak mi se petnaestogodišnja srednjoškolka požalila da joj je profesor rekao da će njen otac, koji je imao rak, zbog toga umrijeti, nakon što je rekla da neće nositi masku. Pitam se kako danas? Danas su svi opet bez maski. Pa je li to rekao svim učenicima? Ne podsjeća li vas to na emocionalnu ucjenu? 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.