EKSKLUZIVNA ISPOVIJEST

Adrijana Bikić za "Avaz": Novi život na dvije adrese

Voditeljica magazina "Nova IN" o prvom rođendanu i životu nakon udaje za advokata Adija Bikića

Bikić: Godinu 2020. pamtit ću po dobru. Promo

Razgovarala: Lejla Karahmet - Pujagić / Avaz.ba

10.10.2020

Magazin "Nova IN", koji se emitira na Novoj BH od ponedjeljka do nedjelje u 17.20 sati, slavi prvi rođendan. Osim Milice Kokotović i Ajdina Kulenovića, jedna od voditeljica magazina je i Adrijana Bikić, koju i nakon njene udaje prepoznaju kao Adrijanu Kurtišaj. Ona u ekskluzivnoj ispovijesti za „Avaz“ govori o emisiji u koju je došla nakon 15 godina rada na OBN televiziji, ali i novom životu nakon udaje za advokata Adija Bikića.




Osluškujemo reakcije

- Nevjerovatno je da je prošla već godina otkad smo prvi put pozdravili naše gledaoce i poželjeli im dobrodošlicu u sada već njihov omiljeni lifestyle magazin ''Nova IN''. Kada se osvrnem, vjerovala sam da će ova prva godina na novom poslu biti malo teža, s obzirom na novi kolektiv i na sve novo, ali od prvog dana kada sam došla na Novu BH televiziju, svi su me srdačno prihvatili. Osim toga, bilo je mnogo poznatih lica s kojima sam prije sarađivala i s kojima sam se i privatno družila. To mi je uveliko olakšalo prelazak u novu sredinu, u kojoj se danas osjećam lijepo i ispunjeno - rekla je Bikić.



Bikić: Svi su me srdačno prihvatili. Promo

Ističe da je sretna što je dio kolektiva Nove BH i što njen magazin slavi prvi rođendan.

- Iza nas je 365 izdanja magazina „Nova IN“. Ponosna sam na ekipu koja je tokom protekle godine radila bez pauze i odmora, jer se „Nova IN“ emitira od ponedjeljka do nedjelje i svakoga dana u domove naših gledalaca unosili smo zabavu, razonodu i inspiraciju. Prvu godinu ''Nove IN'' obilježili su brojni zabavni prilozi, intervjui s domaćim i stranim zvijezdama. Producirali smo i nadahnjujuće reportaže iz svih dijelova BiH, ali i pružali edukativan i zanimljiv sadržaj kroz naše rubrike ''Jedan dan kao'', ''Ko, šta, gdje'' i ''Dobar dan, Žare je''. Uz sve to, konstantno smo osluškivali želje i reakcije naših gledalaca, podjednako i pozitivne i negativne - iskrena je voditeljica.


Ova godina Adrijani je donijela i veliki životni preokret. Ona je 20. juna Adiju Bikiću, s kojim je bila u vezi dvije godine, rekla sudbonosno „da“.


- Sve to desilo se tokom ove godine. Moram priznati, bez obzira na to što je koronavirus obilježio 2020. i svi čekamo da se što prije završi, ja ću je pamtiti po dobru. Sretna sam što sam prije svega našla pravog prijatelja, čovjeka koji me ispunjava, razumije i s kojim sam sretna. Konačno sam ispunjena na svakom polju - privatnom, porodičnom i poslovnom - kaže voditeljica.


Dvije adrese


Život s novim prezimenom u početku joj je bio malo čudan, ali brzo se navikla.

- Na prezime sam se brzo navikla, ali ono „gospođa“ nisam mogla da prihvatim odmah, ali, eto, sad moram - izjavila je.

Adrijana trenutno živi na dvije adrese, njen suprug Adi radi već godinu u Frankfurtu.

- Živim na relaciji Sarajevo - Frankfurt. Sada sam trenutno više u Sarajevu, ali kada pored sebe imate osobu koja vas ispunjava u svakom trenutku, nije važno gdje ste. Kako će se sve odvijati, neka vrijeme donese svoje - kaže Adrijana.

Lijepa voditeljica planira, naravno, i da se ostvari kao majka.

- Kada budemo imali djecu, sve će se promijeniti, naravno, kao i kod svakoga. Moja sestra ima osmogodišnje bliznakinje Monu i Miju, koje su nevjerovatne. Od dana kada su se rodile, ja sam uvijek govorila, tetka je ta koja voli isto kao i mama, ali grli i ljubi jače. Roditelji su ti koji odgajaju djecu, a tetke su tu da ih razmaze. I ja sam upravo ta tetka - zaključila je Bikić.


Bikić: Iza nas je 365 izdanja magazina „Nova IN“. Promo

Treniram i pazim šta jedem

Adrijana slovi za jednu od naših najljepših voditeljica.

- Mnogo radim na sebi i oduvijek je bilo tako. Žene poslije tridesete posebno trebaju voditi računa o svom zdravlju i izgledu. Godine čine svoje i moramo biti svjesni da se tijelo mijenja i da mu je potrebna dodatna njega. Treniram koliko mi vrijeme dozvoljava i pazim šta jedem - otkrila je Adrijana.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.