NISU GA PRIHVATILI

Zatvorenici prozivaju Rastu i pjevaju mu pjesme Ane Nikolić

Određen mu pritvor od 30 dana zbog sumnje da je izvršio krivično djelo trgovine opojnim drogama

Reperu Stefanu Đuriću Rasti određen je pritvor od 30 dana. Agencije

A. Č.

10.10.2020

Reperu Stefanu Đuriću Rasti (30) određen je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je izvršio krivično djelo trgovine opojnim drogama, a kako navode srbijanski mediji, Rasta je glavna je tema u Centralnom zatvoru.

Iako je Rasta jedan od najpopularnijih muzičara, zatvorenici ga navdno nisu prihvatili i predmet je šala, piše Kurir. Tokom dnevnih šetnji u dvorištu zatvorske jedinice navodi se da mu dobacuju: "Du*aj ga, Risto", "Gdje su ti naduvani dredovi" i navodno mu pevaju pesme njegove bivše žene Ane Nikolić. 

Rastin prijatelj koji je upoznat sa situacijom ističe da reper ne odgovara na provokacije i ne obazire se na iste, ali da mu nimalo nije svejedno zbog situacije u kojoj se našao.

- Rastina majka je bila sa advokatom u poseti sinu u zatvoru. Donijela mu je garderobu i sve što mu je potrebno za ličnu higijenu. Ženi uopće nije bilo prijatno kad ga je vidjela u tom okruženju. To mu nije pokazala da se on ne bi osjećao loše, ali tek joj je bilo teško kad je čula šta sve njen mezimac sluša i trpi u zatvoru - rekao je Rastin prijatelj za Kurir.

Rasta: Nada se da će uskoro izaći. Agencije

- Osuđenici koji su godinama tu su nemilosrdni prema novim zatvorenicima, a Rasta uopće nije prihvaćen. Pojedinci se šale na njegov račun, ismijavaju ga i on sve to trpi u sebi - ispričao je izvor i dodao:

- Nada se da će uskoro izaći, jer je uložena žalba na odluku o pritvoru, i zato ne želi da upada u probleme. Inače, zdravstveno se dobro osjeća, ali mu je teško bez marihuane, koju je navikao da uzima. 

Rasta je priveden 2. oktobra u Beogradu i tom prilikom mu je pronađena marihuana, a nakon pretresa stana policija je pronašla još oko 800 grama ove droge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.