DVA MJESECA NAKON SMRTI

Supruga: Urna Rajka Dujmića još nije pokopana

Rajko je sigurno zaslužio svoje mjesto u Aleji zaslužnih građana, napisala je Snježana Dujmić na Facebooku

Snježana i Rajko Dujmić. Arhiva

Piše: L. S. R.

12.10.2020

Urna Rajka Dujmića, čije je tijelo kremirano 17. avgusta, još nije položena u grob. Nakon pisanja medija o tome da Dujmić još nije pokopan, oglasila se njegova udovica Snježana Dujmić.

Mnogi ne znaju da postoji procedura oko dodjele mjesta u Aleji velikana, i da u toj Aleji mogu dobiti mjesto zaslužni građani, pa prozivaju, čak i vrijeđaju. Rajko ima grob svojih roditelja kojeg je sam kupio prije 45.godina. Međutim Rajko je sigurno zaslužio svoje mjesto u Aleji zaslužnih građana. Pobjedom grupe "Riva" 1989. na Eurosongu , doveo je 1990. Europu u Zagreb u koncertnu dvoranu 'Vatroslav Lisinski' , dobio je Porina za životno djelo 2013.godine, koautor je pjesme "Moja domovina" i napisao mnogo pjesama koje se izvode i pjevaju na koncertima, puštaju se i slušaju na radio postajama. 


Rajko Dujmić. Arhiva

Oni koji misle da nije to dovoljno, njihova stvar. Izrada spomenika može trajati i do 90 dana, do tada je urna na čuvanju u Gradskim grobljima. Bez obzira što do danas urna nije položena, Rajko kremiranjem 17.avgusta počiva u miru. Rajkovo grobno mjesto je broj 34 na polju 118 - napisala je Snježana između ostalog na Facebooku.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.