SUDBINE

Preminula Bondova djevojka koja je bila ikona filma "Goldfinger"

Glumica je rođena 29. oktobar 1943. u Somersetu, a odrasla je u Londonu

Nolan i Koneri u filmu "Goldfinger". Agencije

L. K. P.

12.10.2020


Fatalna Bondova djevojka, engleska vizuelna umjetnica, glumica i glamurozni model Margaret A. Nolan umrla je u 76. godini, javlja britanski Mirror.

Filmski reditelj Edgar Rajt (Wright) podijelio je tužnu vijest o njenoj smrti na Twitteru u podužoj objavi odavši počast glumici, koja je najpoznatija po ulozi fatalne plavokose zvane Dink u filmu "Goldfinger" (1964.), trećem filmu o britanskom tajnom agentu Džejmsu (James) Bondu i ujedno trećem sa Šonom Konerijem (Sean Connery) u glavnoj ulozi.


Nolan: preminula u 76. godini. Agencije

Upravo se Nolan pojavila obojena sva u zlatno na posteru za filmski hit "Goldfinger", dok je u filmu pak, njena plavokosa glumačka kolegica Širli Iton (Shirley Eaton), u ulozi Džil (Jill) Masterson, ta koju famozno boje u zlato, a Nolan ima tek manju ulogu ljepotice Dink koja masira Bonda uz hotelski bazen.

Nolan je glumila u filmovima koje danas smatramo kultnima među kojima je i film o "Beatlesima" “Hard Day's Night” i u seriji filmova “Carry On”.

Glumica je rođena 29. oktobar 1943. u Somersetu, a odrasla je u Londonu. Započela je karijeru kao model, noseći ime Viki Kenedi (Vicky Kennedy) u ranim 60-ima, ali vratila se na svoje rođeno ime čim je počela glumiti.

Kampanja "Goldfinger" dovela je i do fotografiranja za časopis "Playboy".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.